zondag 23 januari 2022

Alles over Papendrecht

SGP stelt vragen over verplichte coronapas voor zwemlessen

16 november 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Tijdens het vragenkwartier tijdens commissie ABZ (15 november) stelde duo-raadslid Willem Goudriaan (SGP) vragen over het verplicht gebruik van de coronapas bij zwemlessen. Hij vroeg burgemeester Jetten om gebruik te maken van de wettelijke uitzonderingsbevoegdheid die zij heeft om in deze situatie maatwerk toe te passen.

De invoering van de coronapas bij zwemlessen maakte veel los in de samenleving. Willem Goudriaan vroeg zich af welke regels en afspraken hierover zijn gemaakt met het Papendrechtse zwembad. ‘‘Hoe wordt omgegaan met ouders die geen coronapas kunnen of willen laten zien en hun kinderen komen wegbrengen of ophalen bij zwemles? Zijn er signalen dat ouders hun kinderen vanwege de coronapas van zwemles hebben gehaald?’’

Goudriaan wees op de uitzonderingsbepaling in de tijdelijke coronawet die de burgemeester de ruimte biedt om maatwerk toe te passen bij de coronaregels. Hij benadrukte dat het de SGP dus niet gaat om niet handhaven op de regels, maar het gebruik maken van de mogelijkheid om een uitzondering te treffen.

Aparte ruimte gecreëerd
In haar beantwoording gaf burgemeester Jetten aan dat ‘’we regels hebben om te handhaven.’’ Volgens haar is Papendrecht daarin ‘’niet anders dan andere gemeenten.’’ Ze legde uit dat door het sportcentrum enkele dagen nadat de coronapas werd ingevoerd een faciliteit is gecreëerd. Voor de tourniquet is een ruimte beschikbaar gesteld waar ouders en begeleiders de kinderen kunnen afdrogen en omkleden. De kinderen worden dan door een gastvrouw naar het zwembad begeleid. Het komt ook voor dat kinderen met anderen worden meegenomen die wel over een coronapas beschikken.

30 kinderen gestopt
Burgemeester Jetten gaf in antwoord op de vragen van SGP’er Goudriaan verder aan dat in de afgelopen twee weken 30 kinderen met zwemlessen zijn gestopt. Volgens haar is niet te zeggen of dit een direct gevolg is van invoering van de coronapas. Nogmaals legde zij uit dat de gemeente en het sportcentrum maatregelen hebben getroffen om ervoor te zorgen dat alle kinderen gewoon naar zwemles kunnen worden gebracht door hun ouders.

Zie ook:

Lees meer over:

sgp zwemles
Deel dit bericht met je vrienden!