dinsdag 27 oktober 2020

Alles over Papendrecht

Start Podium Papendrecht

14 oktober 2020

PAPENDRECHT - Een zestal Papendrechtse musici verzorgen voor hun dorpsgenoten een serie online concerten. Vanaf 12 oktober worden de online concerten uitgezonden. Het eerste concert is te beluisteren via de facebookpagina. Om de twee weken wordt een nieuw concert uitgezonden.

Vanwege de maatregelen rondom COVID-19 is het bezoeken van concerten de afgelopen maanden bijna niet mogelijk geweest, en ook met de recente maatregelen is het voor musici nog steeds erg lastig om iets te organiseren. Behalve een onlineconcert. In samenwerking met RTV Papendrecht en STH Records is dit initiatief vormgegeven. 

In de gemeente Papendrecht wonen een groot aantal (semi)professionele muzikanten die hun krachten gebundeld hebben en binnenkort een aantal dagen opnames maken. RTV Papendrecht zal de komende weken deze concerten gaan uitzenden. 

De samenstelling van het ensemble is zeer gevarieerd. Zo werkt stadsorganist André de Jager mee, de fluitiste en hoboïste, en tevens muziekdocenten Lianne Laurens en Jolanda den Houter. Ook dirigent en baritonsolist Hans van Blijderveen zal van zich laten horen, aangevuld met het muzikale echtpaar Maria en Lennert Knops die de harp en piano bespelen. Voor de toekomst wordt nagedacht over een uitbreiding van het aantal musici en muziekstijlen, zodat er een van een zeer divers palet aan muziek genoten kan worden.

Met enthousiasme is door de vrijwilligers Jan van Efferen en Peter Weening van RTV Papendrecht een viertal prachtige uitzendingen gemaakt. Laatstgenoemde is tevens presentator in de muziek afleveringen. 

Dit initiatief, dat namens de musici en RTV Papendrecht wordt aangeboden, wordt gedragen door steun van de gemeente Papendrecht en diverse ondernemers uit Papendrecht. Meer informatie is ook te vinden op de facebook pagina van Podium Papendrecht.

Mocht u als ondernemer dit initiatief ook een warm hart toedragen dan kunt u contact opnemen via podiumpapendrecht@gmail.com en informeren naar de mogelijkheden voor uw bedrijf.
 

Lees meer over:

online start poduim
Deel dit bericht met je vrienden!