dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

Stichting Dorpsbehoud schenkt Papendrechtse boeken aan het Odensehuis

6 augustus 2020 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Op donderdag 6 augustus waren Rein Punselie, Theo Viveen en Mario Borghouts van de Stichting Dorpsbehoud in Papendrecht op bezoek bij het Odensehuis in Papendrecht.

Dorpsbehoud heeft vorige maand de verzorgingstehuizen in Papendrecht verrast met een aantal boeken over oud en nieuw Papendrecht en natuurlijk ook het boekje met het Papendrechts dialect en uitdrukkingen.

Vandaag werd het Odensehuis verrast met een pakket boeken. In het Odensehuis komen ook inwoners uit Papendrecht, die hier al heel lang wonen, zoals Annie Stuy van den Herik. Anny heeft vroeger een café gehad naast de Grote Kerk en ziet vele bekende mensen en momenten terug in de boeken, die vanmiddag zijn overhandigd. Zij nam namens het Odensehuis, samen met Ad Scheepbouwer, vrijwilliger van het eerste uur, de boeken in ontvangst.

Piet Bezemer, voorzitter van het Odensehuis, is verheugd: "Langs deze weg wil ik Stichting Dorpsbehoud hartelijk denken voor dit geschenk. Ik ben er van overtuigd dat  de boeken gretig bekeken en gelezen zullen worden!"

Foto Theo Viveen

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!