Verdiende overwinning Papendrecht

01 november 2021 door de redactie

PAPENDRECHT - Na de blamerende nederlaag van afgelopen week tegen RVVH was Papendrecht toe aan eerherstel. En die kwam er tegen Nieuw Lekkerland. Behoudens het eerste kwartier van de tweede helft konden de Lekkerlanders geen moment hun hoge positie op de ranglijst waarmaken en had Papendrecht de controle over de wedstrijd.

Op de voorlaatste dag van oktober kwamen de rood-zwarten op het eigen Slobbengors goed uit de startblokken. In de 2e minuut legde Cees Baars de bal met de nodige precisie achter de laatste linie van Nieuw Lekkerland en de rappe Juninho van Ree maakte alleen voor Delano Kortstam geen fout. Papendrecht behield hierna de regie over de wedstrijd en als de gasten, die slordig en onsamenhangend speelden, toch door dreigden te komen stuitten zij op het solide centrale gelegenheidskoppel Baars/Ruiz. Met name Jim Ruiz kwam gaande de wedstrijd steeds beter in zijn rol en onderscheidde zich door het zoveel mogelijk voetballend op te lossen. Papendrecht was dicht bij de 2-0 maar Lorenzo van Wijk schoot, na een listig door Xavier Leenheer genomen vrije trap, net naast. De Lekkerlanders kregen vlak voor rust nog een kans gepresenteerd toen de Papendrecht-goalie Roy Rijntjes de bal in zijn eigen strafschopgebied verspeelde, maar ze draalden te lang om dit buitenkansje te verzilveren.

Lekkerland-trainer Bert Buizert zal ongetwijfeld tekeer zijn gegaan in de rust en aanvankelijk met enig succes. Nieuw Lekkerland zette druk op de helft van Papendrecht en in de 50e minuut was het Wim de Jong die met een diagonaal schot de 1-1 op het scorebord bracht. Een kwartiertje hield de druk aan maar vervolgens waren het de gastheren die de touwtjes weer in handen namen. Kort daarop was het Jarden van Ek die een steekpassje gaf op Semih Kaplan. Hij kapte zijn tegenstander uit en zijn voorzet werd door Van Ree in het doel gegleden. Kaplan, die zijn acties soms te ver doorvoerde, kreeg nog twee goede kansen om de score uit te breiden maar schoot beide keren naast. In de 80e minuut kwam er toch nog een onverwachte kans voor Nieuw Lekkerland maar gelukkig voor Papendrecht schoot Sven Schilders in vrije positie net naast. Rest nog te vermelden dat de pas 22-jarige scheidsrechter Giovanni Verhoeve een puike wedstrijd floot.

Na het verwerken van de uitslagen blijkt hoe weinig de krachtverhoudingen verschillen. Papendrecht klimt uit de gevarenzone en heeft drie punten achterstand op de tweede plek die door maar liefst zes ploegen wordt gedeeld. Maar Papendrecht staat ook maar drie punten los van de nacompetitieplaatsen. Voorlopig blijkt alles mogelijk in deze afdeling. Volgende week reist Papendrecht af naar Terneuzen om daar de Boys te bestrijden.

Opstelling Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz, Van der Werff, Bravenboer, Resoort (Saffignani), Leenheer, Van Wijk (Kaplan), Van Ree, Van Ek (Keuter).