zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

Voedselbank helpt in eerste helft 2021 maar liefst 164 gezinnen

9 oktober 2021 (door de redactie)

PAPENDRECHT - Een groot aantal gezinnen uit Papendrecht is afhankelijk van de Voedselbank.
Het eerste halfjaar van 2021 maakten maar liefst 164 Papendrechtste gezinnen gebruik van producten van de Voedselbank. Wethouder Pieter Paans ging afgelopen woensdag langs en hoorde daar dat het aantal klanten van de Voedselbank nog altijd stijgt, de teller staat inmiddels op bijna 130.

Tijdens het gesprek gaf het bestuur wel aan dat er steeds minder producten zijn die op de datum worden gedoneerd. Steeds vaker worden deze producten met hoge kortingen alsnog verkocht aan de consument.

De voedselbank krijgt gelukkig wel nog vaak van bedrijven de mogelijkheid producten af te nemen voor een lage prijs, zodat er in ieder geval goede pakketten samengesteld kunnen worden. Dankbaar zijn ze voor de giften die zij ontvangen van de kerken en particulieren. Dankzij deze giften kon de Voedselbank onder andere een nieuwe koeling aanschaffen voor het bewaren van de versproducten.

Paans is onder de indruk van het werk wat verzet wordt. 'Het bestuur en alle vrijwilligers zetten zich enorm in. Zij werken heel hard om iedereen te voorzien van voldoende producten. We kunnen deze inzet voor kwetsbare gezinnen in Papendrecht niet genoeg waarderen.' 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!