zondag 7 maart 2021

Alles over Papendrecht

Foto uit eigen Archief

Vooraankondiging 'Kroniek van de luchtoorlog boven de Alblasserwaard en Eiland van Dordrecht'

19 januari 2021

ALBLASSERWAARD / DORDRECHT - Op 5 mei verschijnt deel 1 van de vierdelige serie boeken, "Kroniek van de luchtoorlog boven de Alblasserwaard en Eiland van Dordrecht". Het is een zeer gedetailleerde publicatie geworden waarin alles te vinden is over crashes, ongevallen, logboekgegevens, piloten, parachutisten, politie, brandweer, luchtbeschermingsdienst, militairen, inundaties, bommen, luchtafweergeschut, theezakjes, en alles wat maar te maken heeft gehad met de Tweede Wereldoorlog in bovengenoemde regio's.

Totaal heeft de auteur - Pieter van Wijngaarden -  ongeveer duizend pagina's volgeschreven over de oorlogsgeschiedenis van het zuiden van het Groene Hart en polders van Dordrecht. Uniek in de serie zijn de tientallen verslagen van het verzet en van de georganiseerde Verzetsgroep Albrecht, zodat dit de lezer een realistisch beeld verschaft over gang van zaken in deze tijd.

De groep Albrecht stond onder leiding van Dordtenaar Cees Brouwer, die leerling was van de gereformeerde Bavinckschool in Dordrecht.

 

Deel dit bericht met je vrienden!