dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

VV Drechtstreek krijgt waarschijnlijk tweede kunstgrasveld

1 oktober 2020 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Voetbalvereniging Drechtstreek kampt al jarenlang met een groot tekort aan veldcapaciteit om de ruim 800 actief spelende leden op de juiste wijze te kunnen spelen.

Op dit moment wordt de belastbaarheid van de huidige velden (3000 uur) jaarlijks met 2700 uur overschreden. De kwaliteit van de velden is ten gevolge hiervan ondermaats en trainingen worden dan ook met name in de najaar-/winterperiode regelmatig afgelast.

Na onderzoek van de KNVB is tevens gebleken dat het aantal velden voor de wedstrijd- en trainingsactiviteiten ver beneden het minimum niveau ligt en de verwachte demografische ontwikkelingen doen vermoeden dat het ledenaantal in de nabije toekomst nog verder zal stijgen.

Het College van B&W heeft de realisatie van een tweede kunstgrasveld opgenomen in de kadernota voor 2021. Wel moet de gemeenteraad hiervoor nog akkoord geven.

Het bestuur van VV Drechtstreek is dankbaar voor de uitgesproken politieke steun: "De afgelopen tijd was voor onze vereniging geen gemakkelijke tijd. In deze bijzondere periode doen wij er als bestuur alles aan om onze leden verantwoord te laten sporten en we voelen ons daarbij gesteund door u als lokale politiek. Ik wil u dan ook namens het bestuur, maar met name vanuit onze ruim 800 spelende leden, het college bedanken voor uw steun. We verheugen ons uiteraard op de ingebruikname van het veld."

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!