zondag 23 januari 2022

Alles over Papendrecht

Wethouder De Ruijter neemt time-out vanwege 'plan B'

29 november 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Wethouder Kees de Ruijter (CU) heeft vorige week besloten om een time-out te nemen. Dit heeft fractievoorzitter Jaco van Erk van de ChristenUnie op vrijdag 26 november laten weten aan alle gemeenteraadsleden.

De aanleiding is het verloop van de besluitvorming in de laatste gemeenteraadsvergadering van dinsdag 9 november over de huisvesting van het voortgezet onderwijs.
Tijdens die gemeenteraadsvergadering werd het voorstel besproken om scenario 2 als voorkeursscenario aan te wijzen, een ruimtelijk programma van eisen op te stellen, een voorlopig stedenbouwkundig ontwerp te maken en een dekkingsplan op te stellen.

Trijntje van Es (D66) kwam toen vrij onverwacht met het voorstel om naast nieuwbouw ook een 'Plan B' uit te werken. Dit betekent een extra onderzoek naar wat groot onderhoud gaat kosten, zodat de scholen nog zo'n 25 jaar mee kunnen. Wethouder de Ruijter gaf toen aan: "Renovatie gaat niet de oplossing zijn op de langere termijn. Ook qua verduurzaming kom je dan voor problemen te staan." Uiteindelijk werd het voorstel door een meerderheid van 14 stemmen voor en 7 tegen aangenomen. Ook coalitiegenoot PAB en CU-raadslid Pieter-Jan den Dekker stemde voor.

Uit de time-out blijkt dat wethouder De Ruijter grote moeite heeft hoe dit besluit tot stand is gekomen.

Jaco van Erk meldt: "Naar aanleiding van de time-out van Kees de Ruijter hebben de coalitiepartijen vorige week met elkaar gesprekken gevoerd. Naar verwachting is er voor de raadsvergadering van aanstaande donderdag een uitkomst van dit beraad."

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!