Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Wethouder Verver lanceert Helpmijzorgen Papendrecht

23 september 2020

PAPENDRECHT - Dinsdag 22 september vond in het Odensehuis aan de P.S. Gerbrandystraat de kick-off plaats van www.helpmijzorgen.nl.

Wethouder Corine Verver ging in gesprek met professionals om juist nu mantelzorgers gezamenlijk bij te staan. Op de site, speciaal voor mantelzorgers en professionals, staan de mogelijkheden voor het tijdelijk uit handen geven van de zorg. 

Als je zorgt voor je naaste ben je mantelzorger. Bijvoorbeeld je partner met dementie, een dochter met autisme of voor een broer met een psychiatrische diagnose. Zorgen geeft vaak voldoening, maar het kan ook zwaar zijn. Dit komt vaak voor bij mantelzorgers, die een langdurige periode (langer dan drie maanden) intensief zorgen. Om op adem te komen, kan een mantelzorger ‘even vrijaf’ nemen door respijtzorg aan te vragen.

Daarbij wordt de zorgvrager geholpen, bijvoorbeeld door ergens te logeren, nachtzorg aan huis of met een vrijwilliger een aantal uren op pad te gaan. 

De kracht van helpmijzorgen.nl ligt in het gebundeld aanbieden en beheren van de site door lokaal actieve (zorg)organisaties. Daarnaast staan de mantelzorgconsulenten van Sterk Papendrecht klaar voor advies en het inregelen van de vervangende zorg.

Deel dit bericht met je vrienden!