zondag 23 januari 2022

Alles over Papendrecht

Woonerfborden op Merwehoofd worden aangepast om maximum snelheid te verduidelijken

12 januari 2022 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Het gebied rondom het Merwehoofd en het Havenhoofd is een woonerf waar een maximumsnelheid van 15 kilometer per uur geldt.

Het blijkt dat er vooral op de boulevard soms behoorlijk hard wordt gereden. Niet alle weggebruikers houden zich aan de maximumsnelheid, waardoor onveilige situaties ontstaan.

Tijdens de commissievergadering Ruimte van woensdag 12 januari vroeg Sophia de Keizer van de VVD aandacht voor deze situatie. Het verzoek was om ter verduidelijking een extra bord te plaatsen.

Verantwoordelijk wethouder De Ruijter gaf aan dat het niet wenselijk is dat er aan beide kanten een extra bord wordt geplaatst. Wel gaf hij aan dat de verkeersborden met woonerf afbeelding aangepast gaan worden. Er wordt op het bord een ronde sticker geplakt met het getal '15', zoals op bovenstaande afbeeding is te zien. Ook wordt er gekeken of de borden die er nu staan op de juiste plaats staan. Wanneer het goed bevalt, zullen andere woonerfbord in de gemeente ook worden aangepast.

Sophia de Keizer was content met deze reactie: "Wij danken wethouder De Ruijter voor zijn efficiënte en daadkrachtige optreden."

Lees meer over:

woonerf havenhoofd merwehoofd
Deel dit bericht met je vrienden!