Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

1968: De brug over de Merwede, beter bekend als de Papendrechtse brug. Deze was in 1967 opgeleverd.

Zes schitterende historische luchtfoto's van Papendrecht

29 juni 2021 (door Jan-Willem Schneider)

PAPENDRECHT - Onlangs is het schitterende luxe fotoboek 'Dordrecht en de Drechtsteden vanuit de wolken' verschenen. In dit boek staan nooit eerder gepubliceerde historische luchtfoto's, waaronder 31 grote foto's van Papendrecht. Echt een kijkfeest!

Van de uitgever hebben we zes geselecteerde foto's ontvangen, die we in dit artikel mogen delen. De eerste foto staat boven dit artikel en de andere vijf foto's onderaan het artikel. Foto's van buurgemeentes vind je op Zwijndrecht.net, Ambacht.net, Alblasserdam.net, Sliedrecht.net en Dordrecht.net. De foto's in het boek zijn uiteraard nog veel scherper, maar deze geven al wel een behoorlijk goed beeld.

Fotograaf Bart Hofmeester
De foto's zijn gemaakt door fotograaf Bart Hofmeester uit Rotterdam (1921 - 2001) en hij was één van de pioniers van de commerciële luchtfotografie. De Dordtse auteur Niels Dekker verzorgde de selectie van de foto’s en maakte de teksten en uitgebreide fotobijschriften.

Te koop bij Bruna, Primera en Eijkelenboom
Het luxe boek telt 272 pagina’s, 280 foto’s en weegt 2 kilo en is uitgegeven door uitgeverij Watermerk in samenwerking met Fotobureau Roel Dijkstra. Het is in ons dorp voor € 39,95 te koop via de Bruna, Primera Polder en bij boekhandel Eijkelenboom. Online kun je het bestellen via www.watermerk.eu..

1977: De A15 met de Witte Brug. De wijk Molenvliet is in aanleg. Helemaal bovenin is de brug over de Noord nog juist te zien.
1966: Bouw van de Sterflat. Bijzonder is de hoogspanningslijn die toen nog langs de flat liep.
1969: De wijk Westpolder. Linksonder CSG De Keijzerweerd. De Burgemeester Keijzerweg stopte vrij abrupt ter hoogte van de Jan Steenlaan..
1957: Het Westeind tegen het einde van de jaren 1950. De inham is de jachthaven.
1981: De grond voor de wijk Wilgendonk wordt bouwrijp gemaakt. De Haagbeukhof is de eerste straat van de wijk die wordt gebouwd.
Foto Bart Hofmeester

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!