maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

12
apr

Dankzij corona veel nieuwe ontwikkelingen bij Data Science Partners

Data Science Partners is een adviesbureau dat enkele jaren geleden werd opgezet door Peter en Rik. Het bureau richt zich op het trainen, coachen en adviseren van organisaties die meer waarde uit hun data willen halen.

Wat is data science?
Data science is een vakgebied dat gericht is op het verkrijgen van inzichten uit data. Data scientists gebruiken programmeervaardigheden, statistische kennis, en sector- en organisatiekennis om verbanden te leggen en waardevolle inzichten te destilleren.

Corona zo slecht nog niet voor Data Science Partners
“Allereerst is het misschien goed om op te helderen waar data science over gaat. In essentie gaat het om inzicht vergaren uit data. Dit doe je door verschillende skills te combineren, zoals programmeervaardigheden, kennis van de sector waar je in opereert, en statistische kennis”, vertelt Peter van Data Science Partners. Tevens legt hij uit dat corona helemaal niet zo slecht was voor zijn bureau. De opdrachten liepen in het begin flink terug, maar dat gaf juist ruimte om te werken aan allerlei nieuwe initiatieven.

Zo heeft Data Science Partners hetblikveld verruimd en is de organisatie naast het geven van trainingen ook actief de markt op gegaan met een eigen softwareoplossing. Deze softwareoplossing helpt organisaties in logistieke omgevingen om met real time inzichten en digitale samenwerkingsmogelijkheden processen efficiënter en effectiever te laten verlopen. Ook is nieuwe dienstverlening rondom R op poten gezet en heeft de organisatie de tijd gevonden een nieuwe website te ontwikkelen.

Klaar voor 2021
Rik van der Wardt geeft aan klaar te zijn voor 2021. “We hebben hard gewerkt aan nieuwe dienstverlening en we zijn echt klaar om een nieuwe stap te maken. We verwachten dat de digitaliseringsslag die organisaties versneld gemaakt hebben door corona ook zal leiden tot extra nieuwe datavraagstukken. Daar kunnen wij dan weer bij helpen.” Daarnaast verwacht het bureau een inhaalslag qua trainingsvragen vanuit organisaties. Dit omdat het een groot deel van 2020 niet mogelijk was fysiek in een groep bij elkaar te komen.

Deel dit bericht met je vrienden!