donderdag 5 augustus 2021

Alles over Papendrecht

25
jun

De droom van vele huisbezitters: een échte houten vloer

Het is de droom van verschillende huisbezitters, een échte houten vloer. Het kiezen van de juiste vloer is erg belangrijk, de vloer is erg bepalend voor de uitstraling van de ruimte. Houten vloeren hebben veel karakter en brengen sfeer in huis. Elke houten vloer is uniek, zo heeft elke plank zijn eigen hout tekeningen. Maar ook de houtsoort, structuren en afwerking hebben invloed op de uitstraling van de houten vloer. Ben jij op zoek naar een nieuwe houten vloer voor in jouw woning? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je alles over deze prachtige en gewilde vloer.

Verschillende houten vloeren
Ben jij op zoek naar een houten vloer? Dan heb je vast gemerkt dat er ontzettend veel verschillende houten vloeren op de markt zijn. Maar welke houten vloer past er nu het beste bij jouw interieur?
Wil je een karaktervolle, warme sfeer creëren, ga dan voor doorleefd hout. Kies voor warm, strak en
netjes met een geschuurde, gelakte of gewitte eiken vloer. Ga je meer voor een klassieke look, dan bestaan er ook koetshuisvloeren, gemaakt van grenen. Koetshuisvloeren zijn houten vloeren die eeuwenlang door mensen zijn belopen, gerestaureerd en nu klaar voor een nieuwe eigenaar. Daarnaast bestaan er nog talloze houtsoorten die ook nog eens heel anders er uit kunnen zien door de bewerking. Ons advies is om je via een speciaalzaak te verdiepen in de mooiste houten vloeren die er zijn.

De volgende houtsoorten worden in Europa vooral gebruikt voor vloeren:
- Spar, de fijnspar en de douglasspar.
- Den, de lariks en de grove den.
- Beuk
- Esdoorn
- Europees notenhout
- Europees eikenhout
- Essen.

Prijs van een houten vloer
Door het prijskaartje aan een houten vloer hangt blijft het voor velen ook bij die droom. Wil jij wel echt een houten vloer? Maar wil je hiervoor niet de hoofdprijs betalen? Zoek dan eens naar een partij die gebruik maakt van een outlet. Hier verkopen ze vaak restpartijen vloeren, waaronder dus ook houten vloeren. Bijvoorbeeld de partij Bebo Parket heeft voor iedere afdeling een aparte outlet. Hier vind je dus ook verschillende restpartijen houten vloeren. Hierdoor wordt een houten vloer qua prijs ineens een stuk aantrekkelijker!

Speciaalzaak
Wil je echt een goed doordachte keuze maken? Dan is het verstandig om de houten vloeren te gaan bekijken bij een speciaalzaak. Bij een speciaalzaak zijn er vaak meerdere varianten van elke soort vloer aanwezig, zodat je meer vergelijkingsmateriaal hebt. Zo kun jij in een speciaalzaak vloeren van alle verschillende houtsoorten gaan bekijken. Hierdoor krijg je hier natuurlijk al snel een beter beeld bij. Een van de grootste showrooms in Nederland is die van Bebo Parket in Vriezenveen, wellicht een keer de moeite waard? Zoals hierboven al even benoemd heeft deze speciaalzaak ook nog eens een outlet. Win-win situatie dus!

Lees meer over:

vloer houten
Deel dit bericht met je vrienden!