maandag 2 augustus 2021

Alles over Papendrecht

12
jun

Dit zijn de leukste diensten om online TV te kunnen kijken

Het televisie kijken op het internet begint steeds populairder te worden, wat in principe wel logisch is. Doordat je nu je favoriete serie op het internet kunt kijken kun je nu helemaal zelf je tijd indelen. Met andere woorden, je hoeft niet meer op een specifiek tijdstip voor de televisie te gaan zitten om de volgende aflevering van het programma te kunnen kijken. Hiervoor heb je logischerwijs wel twee abonnementen nodig. Eén abonnement is van de streaming service, het andere is die van goedkoop internetInternet vergelijken is natuurlijk ook aan te raden om te doen bij zo’n pakket.

Wat is TV kijken op het internet überhaupt?
Je hebt bij het televisie kijken op het internet dus geen abonnement nodig met televisie. Een internet only pakket is in principe ook voldoende. Bovendien heb je hierbij zelfs niet eens meer een daadwerkelijke TV nodig. Je kunt namelijk ook zeker op je computer of op je laptop televisie kijken, maar hierbij heb je wel een internet nodig. Dit geldt natuurlijk tevens voor je smartphone, waarbij je ook gebruik kunt maken van 4G en in de nabije toekomst 5G. Op deze manier kun je dus overal in huis televisiekijken. Op de bank, op het bed of tijdens het koken, het maakt niet meer uit met behulp van een streaming service. Er zijn voldoende diensten hiervoor te vinden, hieronder vind je vier voorbeelden.

Videoland
Videoland is een dienst van Nederlandse bodem. Deze video on demand dienst is een product van RTL Nederland. Videoland produceert onder meer eigen series en films. Dat is natuurlijk heel anders dan wat voor diensten het vroeger aanbood, want Videoland was van 1984 tot 2010 natuurlijk een keten van videotheken. Het had vestigingen in allemaal locaties door heel Nederland. Later werd het ook beschikbaar op het internet. Drie jaar later werd Videoland overgenomen door RTL Nederland, waarbij dus ook exclusieve programma’s werden geproduceerd. Mocro Maffia is hier natuurlijk het bekendste voorbeeld van.

Disney+
Disney+ is nog een jonge dienst, het begon namelijk in september 2019. Direct werd Nederland gekozen als testperiode. Tijdens de periode konden we Disney+ gebruiken op onder meer Android, Xbox en iOS. Daarnaast kon je er ook voor kiezen om de streaming service te gebruiken op hun eigen website. Het wordt beheerd door Disney Streaming Services, wat natuurlijk een dochterbedrijf is van The Walt Disney Company. Bij Disney+ kun je dan ook veel series en films van Walt Disney Studios kijken. Op het moment maken wereldwijd al 28 miljoen mensen gebruik van de streaming service.

Netflix
De stijging van de populariteit van het online TV kijken is hoe dan ook te danken aan Netflix. De Amerikaanse onderneming werd pas in 1997 opgericht door Marc Randolph en Reed Hastings in Californië. Ondertussen heeft het al zo goed als 150 miljoen klanten die betalen voor een abonnement bij het bedrijf, wat onder meer komt doordat het inmiddels in bijna heel de wereld verkrijgbaar is. Overigens heeft Netflix ook een kantoor in Nederland, net zoals in de Verenigde Staten, Japan, Zuid-Korea, Brazilië en India.

NPO Start
NPO start is een andere dienst afkomstig uit Nederland. In het verleden werd deze streaming service ook wel NPO Gemist en Uitzending Gemist genoemd. Bovendien is NPO Start een gratis dienst van de Nederlandse Publieke Omroep, al is er ook een betaalde versie verkrijgbaar. Dit wordt NPO Start Plus genoemd, al wordt het inmiddels ook NPO Plus genoemd. Het is een onderdeel van NLZiet. Dit is een samenwerking tussen SBS, RTL en NPO. Met behulp van NLZiet kun je diverse programma’s van de Nederlandse commerciële en publieke TV kanalen kijken.

Deel dit bericht met je vrienden!