zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

28
feb

Efficient verhuizen doe je zo

Bij een verhuizing komt een hoop kijken en veel mensen ervaren verhuizen dan ook als stressvol. Toch hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Door een aantal slimme tips te volgen, zorg je ervoor dat je verhuizing efficiënt verloopt. Hoe je dit doet? Je leest het hier.

Maak een planning
Een goede planning is het halve werk. Je zorgt hiermee voor een goed overzicht van alles wat er gedaan moet worden. Geef in de planning ook aan wanneer je het wil doen en wie het doet, bijvoorbeeld jij, je partner of de verhuisservice. Voorbeelden van dingen die je in je planning op kan nemen zijn het doorgeven van je verhuizing bij de gemeente, het overzetten van abonnementen, het inpakken van de inboedel per kamer en het klussen in je nieuwe woning.

Start op tijd met opruimen
Bij een verhuizing hoort ook het opruimen van je huidige woning. Om te voorkomen dat de verhuizer onnodig spullen meeneemt naar je nieuwe huis, is het belangrijk om van tevoren goed na te kan wat er wel en niet meegaat. Bepaal tijdens het opruimen ook meteen of het naar de kringloopwinkel kan of dat je het weg moet gooien. Zo heb je overzicht en heb je een goed beeld van de hoeveelheid verhuisdozen die je nodig hebt.

Ga systematisch aan de slag
Door her en der op te ruimen en in te pakken, maak je het onnodig lastig voor jezelf. Door systematisch aan de slag te gaan, zorg je ervoor dat je overzicht houdt. Ga daarom bijvoorbeeld per kamer aan de slag met inpakken of kies er bijvoorbeeld voor om alle kledingkasten in een keer op te ruimen en in te pakken.

Bepaal wat je uitbesteedt
Zoals je eerder hebt gelezen, komt er een hoop bij een verhuizing kijken. Natuurlijk is het mogelijk om je hele verhuizing zelf uit te voeren, maar vaak is het aan te raden om verhuizers in te schakelen. Je kan zelf kleine spullen verhuizen en het grote werk door een professioneel verhuisbedrijf laten doen. Wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt, verklein je de kans dat je inboedel beschadigd. Communiceer voor je verhuizing goed met je verhuisbedrijf wat je zelf doet om zo misverstanden te voorkomen.

Deel dit bericht met je vrienden!