dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

24
jun

Help! Mijn huurder betaalt niet

Je verhuurt een woning en je huurder is gestopt met betalen. Dat is natuurlijk erg vervelend en ingrijpen kan ook nog eens lastig zijn, aangezien huurders vaak goed beschermd zijn. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen, waardoor je ervoor kunt zorgen dat je huurder alsnog moet betalen. In dit artikel vertellen wij van RechtNet incasso- en advocatenbureau je daar alles over.

Als je iets verhuurt, heb je daar als het goed is een contract van. Dit is een document dat zowel jij als de verhuurder heeft, waarin alle regels voor de verhuur staan. Als je huurder een keertje vergeet de huur te betalen en dit daarna wel goed doet, is deze de betaling waarschijnlijk gewoon vergeten. Wanneer het echter vaker gebeurd, is het tijd om actie te ondernemen.

Waarom betaalt je huurder niet?

Als je huurder niet betaalt, is het belangrijk dat je eerst contact met hem opneemt. Ga na waarom hij niet betaalt. Misschien is de huurder zijn baan verloren, waardoor hij niet kan betalen. In dat geval kun je een betalingsregeling gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de huurder wat meer tijd krijgt om het geld bij elkaar te sprokkelen. Het verstrekken van een betalingsregeling is niet verplicht en het biedt vaak ook slechts een tijdelijke oplossing.

Het kan ook zijn dat de huurder simpelweg weigert te betalen. Misschien is deze ontevreden over de huurwoning, of bijvoorbeeld over een reparatie die moest worden uitgevoerd. Natuurlijk kan een huurder ontevreden zijn en deze discussie moet dan ook opgelost worden. De huur moet echter wel altijd doorbetaalt worden en de huurder heeft dus geen recht om te stoppen met het betalen van de huur.

Stappen ondernemen

De betalingsprocedure bij een huurder die niet betaalt, lijkt erg op de situatie rondom ander betalingsverzuim. Er zijn dan een aantal stappen die je onderneemt. Als eerste maak je bijvoorbeeld een betalingsherinnering. In deze brief moeten een aantal dingen staan, anders heb je misschien geen recht op juridische bijstand als het zo ver komt. Hieronder sommen we die dingen even voor je op.

  • De betalingstermijn
  • Je maakt duidelijk dat deze termijn de dag na ontvangst van de brief ingaat
  • Je geeft aan dat bij het uitblijven van de betaling incassokosten in rekening worden gebracht
  • Je vertelt hoe hoog deze kosten zullen zijn en ook de eventuele btw hierover

Volgt er nog geen betaling, dan kun je een aanmaningsbrief schrijven en zelfs een incasso advocaat in Eindhoven inschakelen. Deze helpt je dan verder met het op een nette manier vorderen van de nog openstaande huur.

Deel dit bericht met je vrienden!