dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

24
feb

Hoe wordt je vindbaar op de markt?

Als zzp’er wil je goed gevonden worden op de markt. Het zou fijn zijn als mensen klusbedrijf googelen, je gelijk bovenaan zou staan. Maar dat is niet zo, het kan wel, maar dat kost je een heleboel geld. En je bent nog niet zo lang bezig. Andersom gaat het al wel redelijk goed. Jij vindt zo nu en dan net genoeg nieuwe klanten om werk te houden.

Maar dat vind je een beetje te onzekere situatie. Ga eerst eens goed bedenken wat jouw doelgroep is. En ook wat je het liefst voor klussen doet. Doe je liever kleine klussen of hou je meer van het grote werk? Belangrijk om te weten, want dan weet je tot welke mensen en bedrijven je moet richten. Je moet namelijk wel zo veel mogelijk reclame maken. De wereld moet wel weten dat je er bent. Dat je klaar bent om klussen aan te nemen.

Huisstijl
Begin met het maken van een perfecte website. Een professionele website met de juiste trefwoorden verhoogt te vindbaarheid op Google. Mensen en bedrijven zullen de professionaliteit van je klusbedrijf snel opmerken. Een goede zakelijke website wekt vertrouwen. Zorg ook voor een goed doorgevoerde huisstijl. Je briefpapier, je enveloppen, visitekaartjes, flyers, facturen en prijsopgaven zien er veel beter en betrouwbaar uit als overal dezelfde gegevens met natuurlijk je logo op vermeld staan. Ook een mooie gevel reclame op je bedrijfspand of loods geeft vertrouwen en trekt nieuwe klanten aan.

Reclame
De kosten van gevelreclame vallen best mee en de uitstraling is enorm. Je hebt tegenwoordig het voordeel van internet en van Google. Maak er gebruik van! Je moet echt goed werken aan je naamsbekendheid. Zorg dat je gevonden wordt. Maar ook in de winkelstraat of in het winkelcentrum is het zichtbaar maken van je klusbedrijf een geweldige promotie! Denk eens aan buitenreclame drukken of een reclamebanner op gevel. Dat zijn opvallende zaken. Je hebt steeds weer nieuwe klanten nodig om je bedrijf gaande te houden. Als je nu vol zit met klussen, kun je over een paar maanden of zelfs weken zomaar geen werk meer hebben.  Een opvallende gevelreclame of een op een andere manier in het oog springende gevelreclame helpt jouw klusbedrijf op de rit te houden!

Deel dit bericht met je vrienden!