maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

24
feb

Is er een vergunning nodig bij verbouwen in Papendrecht?

Een huis verbouwen vraagt om een goed werkplan en natuurlijk om inzicht in wat er allemaal nodig is. Zo is het ook mogelijk dat er een omgevingsvergunning aangevraagd moet worden. Hoe werkt dat en hoe is het ooit helder wat er wel en wat er niet nodig is?

Vergunningsvrij of toch niet?
Of er een vergunning nodig is, hangt af van de aard van de verbouwing. Gaat het puur om het opknappen van de bestaande woning, zoals het vervangen van de kozijnen, bijvoorbeeld, dan is er geen omgevingsvergunning nodig. Het plaatsen van een dakkapel aan de achterkant van de woning mag ook gedaan worden zonder omgevingsvergunning. Maar niet alles mag zomaar! Omdat het soms behoorlijk lastig kan zijn om te weten of er wel of geen toestemming gegeven moet worden vanuit de gemeente, is er de vergunningscheck. Deze is te raadplegen bij het Omgevingsloket Online. Daarnaast is er online ook bij de Rijksoverheid veel informatie te vinden rondom deze kwestie.

Veilig werken
Mag er inderdaad vergunningsvrij gebouwd worden wat betreft de omgevingsvergunning, dan hoeft er dus geen rekening gehouden te worden met gemeentelijke eisen, zoals welstandeisen of een bouwverordening. Het kan wel zo zijn dat een bestemmingsplan roet in het eten gooit. Het is dus zaak om dit goed na te kijken. Dan kan het dus betekenen dat er geen omgevingsvergunning nodig is, maar wel een wijziging in het bestemmingsplan. En daarnaast is er ook nog een Bouwbesluit, waaraan te allen tijde voldaan moet worden. Dit Bouwbesluit houdt o.a. zaken in die over veiligheid gaan. Hou het ook veilig voor de verbouwer zelf door te kiezen voor goed bouwmateriaal, welke online te bestellen zijn bij Mastertools. Goed gereedschap kopen hoort bij de eerste vereisten om een verbouwing te laten slagen. Gereedschap online uitzoeken kost weinig tijd, maar zorgt wel voor een prettigere manier van werken dan te moeten werken met tools die niet deugdelijk zijn.

Deel dit bericht met je vrienden!