maandag 2 augustus 2021

Alles over Papendrecht

17
apr

Je zit thuis en wilt een eigen website maken? Let hier dan op

Zit je thuis in Papendrecht en heb je plannen om een website te maken? Zonder ervaring is het lastig om helemaal vanaf scratch te starten. Tenzij je tijd genoeg hebt en wilt leren hoe je een website ontwerpt. Als de tijd of interesse daarvoor ontbreekt, zijn er andere opties om een eigen website te maken. In dat geval is het belangrijk te weten waar je op moet letten en wat dat is, ontdek je hier.

Bedenk een pakkende domeinnaam
Een eigen website maken begint al met het denken aan een domeinnaam. Zorg ervoor dat je niet een al te lange en ingewikkelde domeinnaam gebruikt. Dat lijkt misschien origineel, maar is echt niet gemakkelijk om te onthouden. Een korte en pakkende naam spreekt wat dat betreft meer tot de verbeelding.

Kies een praktisch platform
Je hebt als je geen ervaring hebt met het ontwikkelen van websites een praktisch platform nodig. Zo is Shopify een voorbeeld van een platform dat alle functies biedt die je nodig hebt om je website te maken. Je creëert zonder enige kennis een prachtige webwinkel met een zelfgekozen template, lettertype en kleur.

Creëer je eigen stijl
Maak je gebruik van een software platform dan is er een belangrijk punt om op te letten. Er is weliswaar een ruime keuze uit templates, maar daarmee ben je niet onderscheidend. Het is de bedoeling om juist wel onderscheidend te zijn. Daarom is het belangrijk om je eigen stijl te creëren. Dat is dus onder meer mogelijk door een speciaal lettertype te gebruiken en originele kleuren te kiezen.

Optimaliseer voor mobiele gebruikers
Je zit waarschijnlijk zelf ook vaak op je mobiele telefoon te kijken op websites of in webwinkels. Het is dan prettig dat websites aangepast zijn aan mobiel gebruik. Dat maakt alles overzichtelijker en laat je snel door de informatie of producten scrollen. Het is daarom belangrijk om een responsive website te maken. Als je gebruikmaakt van een praktisch website platform is daar al aan gedacht.

Denk aan de zoekmachine optimalisatie
Een eigen website maken is leuk, maar het is nog leuker als er ook bezoekers komen. Daar moet je wat moeite voor doen, zoals rekening houden met SEO. Het is daarnaast eveneens mogelijk om social media te gebruiken om de aandacht op je website te richten. Verder is er altijd een optie om voor betaald adverteren te kiezen. Dat is natuurlijk vooral ideaal als je een verdienmodel hebt gekoppeld aan je website.

Deel dit bericht met je vrienden!