dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

18
jun

Meer bedrijven uit Zuid-Holland kiezen voor factoring sinds coronacrisis

Sinds de coronacrisis is gestart mogen we langzamerhand weer gaan uitkijken naar versoepelingen. We mogen inmiddels weer uit eten en genieten van een versnapering op het terras. De horeca ondernemers staan in ieder geval weer te popelen om de mensen van de beleving te laten genieten. Dit geldt natuurlijk voor iedere ondernemer, een tevreden klant zorgt immers voor meer klandizie.

Wat wel opvalt is dat veel ondernemers uit Zuid-Holland gebruik maken en kiezen voor factoring. Deze alternatieve financieringsvorm is er met het doel om facturen voor te financieren voor ondernemers. Factoring is voor veel ondernemers een uitkomst, maar zeker in tijden van corona. Het is een goed alternatief waardoor je alsnog snel over je factuurbedrag beschikt.

‘Binnen onze dienstverlening bij merken we dat het aantal aanvragen uit Zuid-Holland flink is gestegen sinds de coronacrisis is begonnen. Steeds meer ondernemers merken dat factoring een uitkomst kan bieden om de cashflow op peil te houden,’ aldus Susanne de Jong (werkzaam bij o2 Factoring). ‘Dankzij factoring creëer je meer liquiditeit binnen de onderneming en geeft het ruimte om groei te realiseren.’

Bij een factoringbedrijf wordt snel gedacht aan uitbetaling binnen 24 uur. Terwijl dat niet het enige voordeel is waar je gebruik van kunt maken. Het factoringbedrijf zal ook het debiteurenbeheer voor je uit handen nemen. En het faillissementsrisico. Daarnaast zit je ook niet gebonden aan een langlopend contract. Je kunt zelf kiezen welke facturen je wilt laten voorfinancieren door het factoringbedrijf. En dat is in de praktijk mogelijk vanaf één factuur.

Deze voordelen zijn bij, met name, ondernemers uit Zuid-Holland bekend. En maken hier hoofdzakelijk gebruik van om de coronacrisis het hoofd te bieden. Als ondernemer kun je jezelf voor de keuze stellen: wacht ik de betalingstermijn van mijn debiteur af? Of maak ik gebruik van factoring, waardoor ik het bedrag snel op de rekening heb staan?

Deel dit bericht met je vrienden!