donderdag 28 januari 2021

Alles over Papendrecht

04
aug

Meer tuinieren door de lockdown

(door Hans Huisman)

Wanneer je tijdens de lockdown in een tuincentrum kwam zal je de drukte wel gezien hebben, ook in Papendrecht was het raak. Meer mensen gingen tuinieren en aan de slag in de tuin. De trend van moestuintjes sparen bij de supermarkten in de afgelopen jaren speelde hier ook een rol bij.

Nu vele mensen meer thuis werken of zelfs helemaal thuis werken is er meer vrije tijd. Hierdoor zijn vele mensen in Nederland en Papendrecht aan de slag gegaan in hun eigen tuin of hebben zelfs een moestuin aangelegd. Het is een trend die door de lockdown alleen maar sneller is gaan groeien.

Beginnen tuinieren
Niet iedereen kan gelijk tuinieren of heeft groene vingers, maar iedereen kan het wel leren. Begin bijvoorbeeld met wat makkelijkere planten en hou het simpel in het begin. Het juiste gereedschap is ook belangrijk, kies dus wellicht voor kwaliteit in plaats van kwantiteit hierin.

Je schuur kan hierin dienen als een mooie opbergplaats voor de gereedschap. Zorg er wel voor dat je schuur dan netjes en geordend is. Eventueel kan je zelfs een schuur nemen met vloertegels voor de stevigheid en stijl.

Goede bodem
Naast de planten is jouw aardbodem ook van belang. Weet wat voor soort aarde je in jouw tuin hebt en zorg ervoor dat je ook hier rekening mee houdt bij het kiezen van planten. Daarnaast is het ook belangrijk, zeker in de zomer, om de  planten voldoende water te geven en onderhouden.

Hou een kalender bij waarop je noteert wanneer de planten water nodig hebben en wanneer jij ze water hebt gegeven. Hou dus ook rekening met welke plant je waar neerzet, met oog op de zon en waar de schaduw is.

Deel dit bericht met je vrienden!