maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

31
mrt

Online jeans shoppen, hoe doe je dat?

Spijkerbroeken kopen is voor veel mensen een kwestie van weken. Paskamer in, paskamer uit op zoek naar precies de juiste pasvorm. Maar wat nu als je online je jeans wilt bestellen? Koop je dan een heleboel spijkerbroeken en stuur je het overgrote deel weer terug nadat je ze thuis hebt gepast? Naast niet echt milieuvriendelijk is dit ook nog eens best wel een gedoe. Het beste kun je je daarom eerst goed verdiepen in de maatvoering van bepaalde merken om vervolgens in één keer een goede aankoop te doen. Met deze tips kies je de juiste jeans online.

Meet jezelf op

Allereerst is het handig om precies te weten hoe lang je benen zijn en wat de omtrek van je taille, heupen en bovenbenen is. Op die manier kun je er namelijk vaak wel  achter komen welk type broek voor jou geschikt is. Bepaalde modellen zullen namelijk minder goed zitten bij jouw lichaamsbouw. Zodra je de maten hebt, kun je jouw zoektocht naar de perfecte jeans beginnen.  

Gebruik je favoriete broek als leidraad

Bekijk tijdens je zoektocht vooral jeans die lijken op jouw favoriete broek. Welk model heeft je favoriete broek? Op basis van die informatie kun je al een behoorlijke gedetailleerde selectie maken van de jeans die geschikt zijn voor jou. Ook de maat van je favoriete broek kan je inzicht geven. Houd er hierbij wel rekening mee dat verschillende merken verschillende maatvoeringen aanhouden. Dat maakt de zoektocht natuurlijk ook zo lastig.

Gebruik de maattabellen

Veel online shops bieden je de mogelijkheid om maattabellen te bekijken. Deze staan vaak onder een knop op de productpagina. Hier worden de afmetingen van de broek per maat weergegeven, waardoor je een betere inschatting kunt maken van de juiste maat voor jou. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de broek qua heup- en tailleomtrek als gegoten zou moeten zitten, maar dat de pijpen veel te lang zijn. Dan is het model broek misschien niet geschikt voor jou. Je kunt natuurlijk ook altijd overwegen om de broek alsnog te kopen en zelf (laten) inkorten.

Online je maat berekenen

Steeds meer platformen maken gebruik van een geavanceerd rekensysteem dat meerdere factoren meeneemt in jouw maatberekening. Eén van deze platformen is bijvoorbeeld Sans Online. Je vult bij de jeans die jij op het oog hebt je lengte en gewicht in en geeft aan hoe los of aansluitend jouw ideale broek moet zitten. Vervolgens geef je je leeftijd in en een aantal kenmerken die invloed kunnen hebben op de pasvorm van de broek zoals heupomtrek. Als je alle gegevens hebt ingevuld, wordt je maat berekend en kun je de jeans in je winkelmandje plaatsen. Soms wordt er nog gevraagd naar merken die je graag koopt en welke maat je doorgaans nodig hebt bij deze merken. Dit geeft een nog beter beeld van de juiste maat voor jou.

Precies de juiste maat voor jou

Durf jij het aan om online een jeans te kopen? Met deze tips helpen we je een eindje op weg om precies de juiste maat voor jou te vinden. En als de jeans bij ontvangst dan toch niet goed is, kun je ‘m altijd nog retourneren.

Deel dit bericht met je vrienden!