dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

02
jul

Tips om verveling in de zomer te voorkomen

De zomer is een periode waarin het weer een belangrijke invloed heeft op vele activiteiten. Bij mooi weer is het ideaal om een dagje naar het zwembad te gaan of lekker te barbecueën in de tuin of het dakterras. Er zijn echter ook dagen, waarop het geen mooi weer is en het tijd is om je binnen te vermaken. Of dagen waarop het voor de zoveelste keer mooi weer is en je geen zin meer hebt om naar het zwembad te gaan. Dan ligt verveling al snel op de loer, maar de onderstaande tips zijn er speciaal om dat te voorkomen.

Vermaak je in huis
Het is in de zomer soms te warm om wat te doen en als het regent, zit je ook liever binnen. Als er meer mensen in huis zijn, is het leuk om samen een gezelschapsspel te spelen. Ben je alleen dan zijn er allerlei opties om online spelletjes te spelen, zoals via deze website. Het is ook mogelijk om een kruiswoordpuzzel te maken waar je de laatste tijd door het mooie weer niet aan toegekomen bent. Of om te gaan knutselen of schilderen. Heb je planten in huis? Dan geef je deze eens een verwenbeurt door ze af te stoffen en met de plantenspuit een sproeibeurt te geven. Als het regent, zet je de planten even in de tuin. Het is ook leuk om in de zomer zelf eens ijsjes te maken.

Gedraag je als toerist in eigen stad
Het is altijd verbazingwekkend dat inwoners de eigen plaats vaak niet eens heel goed blijken te kennen. Vooral als het aankomt op bezienswaardigheden, maar ook met betrekking tot specifieke activiteiten. Daarom is het juist zo leuk om de toerist uit te hangen in je eigen plaats. Woon je in Papendrecht dan is het bijvoorbeeld een idee om een cultuur puzzelroute te volgen die een lengte heeft van vijf kilometer. Een uitstapje naar de kinderboerderij is ook geweldig leuk en daarvoor hoef je niet eens kinderen te hebben. Ben je meer een kunstzinnig type dan is het ideaal om lang de rivier de Merwede te wandelen en van topkunst te genieten.

Er is ook een plek in Papendrecht die je misschien niet eens kent. Dat is de tuin aan Westeind 132 die op zaterdagen geopend is en waar het lijkt alsof je in het verre oosten bent beland. Heb je een gezin met jonge kinderen dan is het een aanrader om de speeltuinroute te volgen en de leukste speelplaatsen stuk voor stuk te bezoeken. Uiteraard niet allemaal op één dag, maar wel na elkaar. Er zijn er wel twintig, zodat de verveling deze zomer zeker niet hoeft toe te slaan.

Deel dit bericht met je vrienden!