donderdag 9 december 2021

Alles over Papendrecht

12
mei

Wanneer is het slim om van zorgverzekering te veranderen?

Overstappen van zorgverzekering kan maar één keer per jaar, daarom is het tegen die tijd slim om te bekijken of het nodig is om van zorgverzekering te veranderen. Wanneer dat slim is en hoe je dat uitzoekt, leggen we je in onderstaand artikel uit.

Van 12 november tot en met 31 december van ieder jaar kun je overstappen van zorgverzekering. Je hebt dus dik een maand om eventueel een nieuwe zorgverzekering te vinden. Het zoeken van deze zorgverzekering, kan misschien best wat werk zijn. Gelukkig zijn er meer dan voldoende mensen en websites die je kunnen helpen met het vinden van de juiste verzekering. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk verzekeringen vergelijken op Vergelijk de Zorgverzekeringen. Als je een nieuwe verzekering afsluit, gaat deze vanaf 1 januari van het nieuwe jaar in. Er zijn een paar redenen waarom het slim kan zijn om van zorgverzekering te veranderen.

Verandering in zorg

Verwacht je in het komende jaar, meer, minder, of andere zorg nodig te hebben, dan kan het handig zijn om een andere verzekering af te sluiten. Als je denkt dat je fysiotherapie nodig zult hebben, kun je een extra aanvullende verzekering afsluiten waar fysiotherapie bij ingesloten zit. Als je verwacht dat je minder zorg nodig hebt, kun je een aantal aanvullende verzekeringen laten vallen. Ook als je andere zorg nodig denkt te hebben is het verstandig om even goed naar je huidige aanvullende verzekeringen te kijken. De kans is groot dat je er dan één kunt laten vallen en daar een andere voor in de plaats kunt nemen.

Kijk altijd kritisch naar de verzekeringen die je wilt afsluiten en vergelijk ze goed met elkaar. Het gaat wel om de zorg die je nodig hebt en je zit er een jaar aan vast. Wel zo fijn als alles goed zit dus.

De kosten verlagen

Zeker wanneer je een aantal aanvullende verzekeringen kunt laten vallen, kun je de kosten flink inperken. Ook wanneer je geen van die verzekeringen wilt laten vallen, kun je al wat aan de kosten doen. Door naar verschillende verzekeringen en pakketten te kijken, kan het zijn dat er een verzekering tussen zit die minder duur is dan je huidige verzekering en die dezelfde zorg biedt. Zo zijn er verschillende soorten verzekeringen en zitten hier ook vaak (financiële) voor- en nadelen aan.

Deel dit bericht met je vrienden!