dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

16
jul

Wat maakt TABS zo goed?

TABS of Totally Accurate Battle Simulator is eigenlijk meer een parodie op het battle simulator genre. TABS is een ragdoll physics battle simulatie video game, ontwikkeld door Landfall Games. Het spel biedt twee modi, namelijk Sandbox en Campagne waar je op oneindige manieren plezier kunt hebben met een enorme verscheidenheid aan werelden en mythologische soldateneenheden.

In de campagnemodus krijg je een beperkte hoeveelheid in-game geld, je moet het sterkst mogelijke leger bouwen dat het vijandelijke leger recht voor je moet verslaan. Als je in Sandbox bent, heb je geen monetaire limiet en kun je meer legers bouwen. Het spel bevat meer dan 130 troepen verdeeld in 14 verschillende legioenen. TABs is absoluut een leuk spel en dit is waarom:

TABS is van nature amusant; het biedt genoeg strategie en structuur om je behoorlijk bezig te houden. Het is zowel grappig als leuk tegelijkertijd, de troepen vechten niet alleen, ze piepen, grommen en kletsen naar elkaar en het is gewoon vermakelijk om ze te zien vechten. Van Zeus zelf tot Knights en Samurai's, TABS heeft het allemaal uitgedokterd. De ontwikkelaars hebben zeker iets geweldigs gedaan door die humoristische factor toe te voegen. Het spel heeft een grote hoeveelheid visuele elementen die gewoon te goed zijn om onopgemerkt te blijven, zoals die strijders die in zwarte kruizen veranderen, zodra ze sneuvelen.

TABS vormt een goed pakket boordevol plezier. Maar bovenal is het bestaan van elke eenheid op zijn eigen manier humoristisch. Ik bedoel, wie had gedacht aan boogschutters die waterstofballonnen afschieten die de getroffen vijanden hoog in de lucht brengen en dan knallen waarna de vijanden vallen.

Het spel is absoluut kindvriendelijk en ouders hoeven zich helemaal geen zorgen te maken als hun kinderen TABS spelen. De cartoonachtige beelden maken het spel eerder leuk dan gewelddadig, zelfs als je een Zeus in de arena hebt laten vallen die iedereen onderweg elektrocuteert. Er zijn niet veel gevechtsimulatoren met cartoonachtige beelden, met games zoals Clash of Clans als uitzondering.

Mensen hebben betoogd dat het spel binnen enkele minuten te saai zou worden, maar TABS biedt voldoende manieren om plezier te hebben. Alle campagnes samen vormen een videogame van 15 tot 20 uur, en verder zijn er verschillende downloadbare aangepaste campagnes, en ook een multiplayer die de leukste competitieve actie op één scherm biedt sinds Worms Armageddon.

Deel dit bericht met je vrienden!