donderdag 9 december 2021

Alles over Papendrecht

14
mei

Wat zijn de leukste dingen om te doen in Zuid-Holland?

Natuurlijk weet je als inwoner van Papendrecht wel dat deze stad in Zuid-Holland ligt. Daarnaast zul je ook genoeg leuke dingen om te doen in Papendrecht weten, maar ken je de leukste bezienswaardigheden in andere plaatsen in Zuid-Holland wel? Nee? Nou, gelukkig heb je dan dit artikel gevonden! Hierin worden namelijk een paar dingen genoemd die je zeker een keer gedaan moet hebben. Een auto huren is dan ook zeker verstandig zodat je eenvoudig naar de onderstaande bezienswaardigheden kunt rijden, wat mogelijk is via EasyTerra

Mauritshuis
Dit prachtige museum biedt een prachtige kennismaking met Nederlandse en Vlaamse kunst en is gevestigd in een 17e-eeuws herenhuis gebouwd voor de rijke suikerhandelaar Johan Maurits. Het werd een museum met de Royal Picture Collection in 1822 en kreeg in 2012–14 een chique moderne vleugel. De collectie van het museum bestaat ondertussen uit circa 800 schilderijen en focust zich op de werken die gemaakt zijn tussen de 15e en 18e eeuw. Het heeft natuurlijk ook een paar echte meesterwerken, zoals het Meisje met de parel van Vermeer. De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt is hier ook een goed voorbeeld van.

Kinderdijk
Eén van de Nederlandse sites op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, dit stuk van de Alblasserwaardpolder omvat twee kanalen, 19 traditionele windmolens, een gemaal dat ondertussen gebruikt wordt als bezoekerscentrum en een dubbel voetgangers- en fietspad tussen de grachten. Twee van de molens, te weten de 17e-eeuwse Nederwaard en Blokweer molens, fungeren als musea en bieden inzicht in de vorige levens van molenaarsfamilies. Een video over de polder en de windmolens wordt getoond in het 19e-eeuwse Wisboomgemaal. Zo kun je dus niet alleen genieten van het prachtige uitzicht, maar je kunt ook meer leren over de Kinderdijk.

North Sea Jazz Festival
Door de pandemie is het nog maar de vraag wanneer de North Sea Jazz Festival weer georganiseerd wordt, maar als het goed is zal dit het geval zijn op 8, 9 en 10 juli 2022. Het zou eerst ook in 2021 gehouden worden waarbij de Grand Opening Night zou bestaan uit een optreden van John Legend. Helaas ging dat dus niet door, maar de organisatie hoopt om de Amerikaanse zanger ook voor 2022 vast te leggen. North Sea Jazz Festival is overigens één van de bekendste jazzevenementen ter wereld en wordt georganiseerd in Rotterdam, al is er ook een variant op Curaçao. 

Huis Sonneveld
Toen bedrijfsdirecteur Albertus Sonneveld besloot een architect een eigentijdse woning voor zijn gezin te laten ontwerpen, lag de keuze voor Leendert van der Vlugt voor de hand. Deze architect had namelijk de schitterende Van Nellefabriek al ontworpen, wat ook in Zuid-Holland ligt. In samenwerking met Johannes Brinkman ontwierp Van der Vlugt vervolgens een gestroomlijnd, ultramodern gebouw dat werd geprezen als een uitstekend voorbeeld van Nederlands functionalisme zodra de constructie ervan in 1933 werd voltooid. Ondertussen is het een indrukwekkend huismuseum, waar je meer kunt leren over de historie van de mooie woning en de bewoners.

Deel dit bericht met je vrienden!