Alles over Papendrecht...
21jul 2004

Kraanwagen in brand

PAPENDRECHT – Woensdagmiddag 21 juli omstreeks 17.50 uur brak er brand uit in een kraanwagen die voor de verkeerslichten van de N3 stond te wachten, in de buurt van de aansluiting op de rijksweg A15. De 55-jarige chauffeur uit Ede heeft nog getracht zelf de brand te blussen, maar moest al snel de hulp van de brandweer inroepen.

De brandweer constateerde dat de kraanwagen heel snel geblust moest worden omdat deze stilstond onder elektriciteitskabels die mogelijk door konden branden. Hierop riep de brandweer de hulp in van de brandweerkorpsen uit de omgeving, zowel korps Dordrecht als Gorinchem leverden beiden een schuimbak om het vuur snel te bestrijden.

Met succes, na ongeveer drie kwartier kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. Bij de brand was een behoorlijke hoeveelheid olie op het wegdek terecht gekomen, daarom werd een gedeelte van de N3 enige uren afgesloten. In die tijd werd het voertuig weggetakeld en verzorgde Rijkswaterstaat een spoedreparatie aan het wegdek. Niemand is gewond geraakt bij het incident.Deel dit bericht met je vrienden!