Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Politie: Vader waarschijnlijk verantwoordelijk voor familiedrama afgelopen zaterdag'
24sep 2018

Politie: Vader waarschijnlijk verantwoordelijk voor familiedrama afgelopen zaterdag

PAPENDRECHT - De 32-jarige vader is hoogstwaarschijnlijk verantwoordelijk voor het familiedrama dat zich zaterdag afspeelde in een woning aan de Cremerstraat. De politie heeft sterke aanwijzingen dat de  man de twee kinderen en de vrouw om het leven bracht en vervolgens zichzelf van het leven heeft beroofd.

Het politieonderzoek is no steeds in volle gang, meldt de politie zondagavond. De recherche doet buurtonderzoek en spreekt met getuigen en andere direct betrokkenen.

De familie van de slachtoffers wordt bijgestaan door familierechercheurs. Voor de woning aan de Cremerstraat werden zondag knuffels en bloemen neergelegd.

In het huis brak zaterdag kort voor 11:00 uur brand uit. De brandweer vond de lichamen van de slachtoffers op de benedenverdieping. Er is vergeefs geprobeerd de slachtoffers te reanimeren. Niet alleen door hulpverleners, maar ook door buurtbewoners.

Het gezin was bekend bij de politie en bij zorginstellingen. De man en de vrouw zouden op het punt hebben gestaan om te scheiden. De kinderen zaten op basisschool IKC Beatrix.

Buurtbewoners vertellen dat de man en vrouw onlangs uit elkaar zijn gegaan. Moeder en kinderen zouden eind deze maand gaan verhuizen. Het nieuwe adres van de kinderen en hun moeder was ook al bekend; ze zouden een paar straten verderop komen te wonen. De vader zou in het huis aan de Cremerstraat blijven.

Uit gegevens blijkt dat de vrouw, die werd geboren in Duitsland, onlangs een huis had gekocht in de Pieter Langendijkstraat. Dat is op exact zeven minuten wandelen van haar oude woning in de Cremerstraat.

De vrouw (32) was werkzaam als medewerkster armoedebestrijding bij de gemeente Alblasserdam. Na bijna drie jaar te hebben gewerkt bij Vluchtelingenwerk ging zij vorig jaar september aan de slag in de buurtgemeente van haar woonplaats. Van vader is bekend dat hij op 15-jarige leeftijd als asielzoeker van Angola naar Friesland kwam. Later trok hij naar het westen van het land.

Bron: RTV RijnmondDeel dit bericht met je vrienden!