Alles over Papendrecht...

Renoveer uw dak en voorkom warmteverlies

In Papendrecht zijn de laatste jaren betrekkelijk veel nieuwe woningen gebouwd. Er staan echter ook nog genoeg verouderde woningen in deze plaats. Veel mensen die in een relatief oude woning wonen, voelen zich hier prima thuis. Dat is natuurlijk mooi, maar oude woningen hebben ook een aantal nadelen. Zo kunnen dergelijke woningen op den duur te maken krijgen met gebreken. Zo is het bijvoorbeeld nog maar de vraag hoe het staat met de constructie van uw dak. Wilt u uw dak laten inspecteren? Overweeg dan ook direct om een dakreparatie of renovatie uit te laten voeren. Door uw dak te renoveren voorkomt u namelijk onnodig warmteverlies.

Zelf uw dak renoveren
Bent u betrekkelijk handig? Dan denkt u mogelijk dat u zelf een dakrenovatie uit kunt voeren. Dit raden wij u echter niet aan, zeker niet wanneer u geen verstand heeft van daken. In dat geval weet u namelijk niet hoe u te werk moet gaan. Laat het renoveren van uw dak daarom over aan een professioneel dakdekkersbedrijf. Zij kunnen bijvoorbeeld de dabbedekking vervangen wanneer deze aan het einde van zijn latijn is. Indien nodig is zo’n professioneel bedrijf zelfs in staat om de complete constructie van uw dak te vervangen. Zodoende kan uw dak weer jaren vooruit.

Meer dakrenovaties in Papendrecht
Bij de renovatie van een dak wordt onder meer gekeken naar de staat van de constructie. Dit is echter niet het enige. Indien u een dakdekkersbedrijf inschakelt, wordt ook de isolatiewaarde bekeken. Veel daken van oude huizen zijn slecht geïsoleerd. Hierdoor gaat veel warmte verloren. Dit kost u onnodig veel geld. Steeds meer inwoners van Papendrecht zijn zich bewust van dit feit. Zo is er afgelopen jaar bijvoorbeeld veel meer dakisolatie aangebracht dan de jaren daarvoor. De warmte blijft zo beter binnen, waardoor het ook in de wintermaanden warm is in een oudere woning in Papendrecht.

Dakisolatie aanbrengen
Voor wat betreft dakisolatie zijn er vandaag de dag verschillende mogelijkheden. Een aantal varianten kunt u prima zelf aanbrengen. Vraag uzelf echter wel af of het verstandig is om dit zelf te doen. Uit ervaring weten wij namelijk dat dakisolatie geregeld op de verkeerde manier wordt aangebracht. Zo zitten er soms grote kieren tussen de isolatie. Hierdoor kan de warmte alsnog makkelijk ontspannen uit uw woning. Wilt u er zeker van zijn dat uw dak goed geïsoleerd is? Schakel dan de hulp van een professionele dakdekker in. Zodoende weet u zeker dat uw dakisolatie op de juiste manier geplaatst wordt.