DES laat zich opzij zetten door hekkensluiter Zwaluwen

12 februari 2005

PAPENDRECHT - Vol goede moed vertrok het DES '72 Dames team naar Hoorn om de wedstrijd tegen de hekkensluiter van de competitie op te nemen. De dames hadden wat recht te zetten na de erbarmelijke wedstrijd tegen het Amsterdamse Westsite van 2 weken geleden. In de tweede helft van de competitie loopt het niet lekker en hebben de dames moeite om goed handbal neer te zetten. Zwaluwen daarintegen begint beter te draaien in deze tweede helft.

DES begon slecht en had moeite met aanvallen en trof regelmatig keepster Anka Neefjes en de doelpalen. Zo scoorde DES pas na 10 minuten, terwijl Zwaluwen inmiddels (ondanks de ook hier in de weg staande doelpalen) drie maal het doel had getroffen: 3-1. De DES dekking bleef moeite hebben met de afstandschutters en cirkelloopster van Zwaluwen en wist zelf weinig dreiging te brengen in de aanval. Hierdoor bleef DES ook het volgende kwartier tegen de 2 a 3 doelpunten achterstand aankijken (8-5 na 24 minuten). Met een kleine tempo versnelling wist DES echter in de laatste 5 minuten het gat te dichten en met een van de weinige lobs die wel doel trof ging DES met 1 doelpunt voorsprong de rust in: 10-11.

DES begon de tweede helft feller, wat werd beloond met een 12-15 voorsprong na 6 minuten spelen. Hoewel DES lange tijd de voorsprong wist te behouden liep het spel wederom vandaag niet. Rommelige aanvallen, slordig afspelen en afronden en enige laksheid in de dekking voorkwamen dat DES de voorsporng vergrootte. Zelfs toen Zwaluwen wegens 2 tijdstraffen met maar 4 speelsters op het veld stonden wist DES (tot twee maal toe) hiervan niet te profiteren. Zo kwam Zwaluwen met nog 10 minuten te spelen weer op gelijke hoogte (20-20) en liep in de laatste 4 minuten uit naar een verdiende 25-23 overwinning.

Een slechte wedstrijd van de DES dames die het moesten afleggen tegen de vechtlust van Zwaluwen. Het wordt tijd dat de DES vrouwen weer gaan knokken en gemotiveerd gaan handballen. De winterdip heeft nu lang genoeg geduurd.

Scores:

DES'72: Gerrie van Jaarsveld 7, Nicole de Jong 4 (2 pingels), Wendy Rooders 4, Sandra Scheers-van den Berg 4, Martine Menses 3, Monique Dijkgraaf 1.

ASKO Zwaluwen'30: Lenneke Dehé 7 (2 pingels), Jiska van Haarlem 7, Judith Franschman 4, Marinja Bongers 3, Daniëlle van der Raad 2, Linette Mak 1, Malkanthi Reemnet 1.