PKC plaatst zich voor kampioenspoule

01 oktober 2005

PAPENDRECHT - De eerste confrontatie tussen beide ploegen tijdens de openingswedstrijd van dit seizoen op 3 september j.l in Papendrecht bracht niet het gewenste korfbalspektakel. PKC startte met een snelle openingstreffer maar kreeg het nadien moeilijk keek in de beginfase tegen een achterstand aan. Pas na 4-4 kon PKC toch een voorsprong nemen en met 9-8 gaan rusten.

Na de rust was het toen snel 10-8, waarna het scoreverloop volledig stokte en uiteindelijk 2 punten verschil op het scorebord bleven staan bij 13-11.

Een bijna gelijksoortig scenario tekende zich afgelopen zaterdag in deze wedstrijd af.
Nu was het PKC dat na de 1-0 achterstand een voorsprong wist te nemen (1-4), maar bij 5-5 de Dordtenaren toch weer langszij kreeg. Na 6-6 wist PKC via Leon Simons en Djinn Schott weer een kleine kloof te bewerkstelligen (6-8).
Net als op de Oostpolder een maand geleden gingen de groen-witten met een 8-9 voorsprong rusten.

Direct na de rust was het Leon Simons die voor de 8-10 tekende. In tegenstelling tot de eerste confrontatie, werd er nu wel nog volop doorgescoord. Deetos wist nog langszij te komen bij 11-11, waarna PKC via een klein tussensprintje (Saskia Euser, Bart de Wit en Leon Simons) naar 11-14 wist uit te lopen. Bijna wist Deetos/Volhuis het gaatje weer te dichten, maar na de 14-15 van Aart Heijbeek, was het opnieuw PKC dat 3x achter elkaar scoorde (Leon Simons en Bart de Wit 2x) en de veilige marge van 14-18 wist te bereiken. Deetos mocht het slotaccoord in deze wedstrijd hebben, maar kwam niet meer echt dichtbij. Eindstand: 16-18.