Drechtstreek sluit af met klinkende overwinning

30 april 2007

PAPENDRECHT - Ofschoon er voor beide ploegen niets meer op het spel stond en het warme wee niet direct uitnodigde tot grote prestaties heeft Drechtstreek alle registers nog een keer opengetrokken. Al in de 9e minuten soleerde Jeroen Kuil door de Dordtse achterhoede, zocht de achterlijn op en gaf Robert van Heijst de gelegenheid te scoren. Enkele minuten later lag de bal wederom in het D.F.C. doel, maar de treffer werd door de overigens goed leidende scheidsrechter Rien van Zijl afgekeurd wegens vermeend buitenspel. D.F.C. putte hier moed uit en probeerde de gelijkmaker te forceren. Het vizier van de aanvallers stond echter niet op scherp, waardoor Drechtstreek met de 0-1 voorsprong kon gaan rusten.

Direct na rust was het weer raak. Jeroen Kuil scoorde 0-2 na aangeven van van Heijst. Drechtstreek kroop daarna door het oog van de naald toen Ramasar vrij kon inkoppen. De bal belandde echter via de binnenkant van de paal in de handen van Drechtstreek doelman Michael Warning. Geknoei in de achterhoede leverde D.F.C. zelfs een strafschop op. De inzet van Marien van Groesen werd echter op knappe wijze door Warning gekeerd. Dit was het sein voor Drechtstreek om de aanval weer op te zoeken. Danny Griffioen, die kort daarvoor een niet te missen kans verprutste, trok vanaf de achterlijn de bal voor, waardoor Jeroen Kuil voor de 0-3 kon tekenen. Tien minuten voor tijd produceerde Laurens Maliepaard een ouderwetse inswinger. De hoekschop van links eindigde rechtstreeks in de verste hoek achter de verbouwereerde D.F.C. goalie Peters. Jeroen Kuil bepaalde in de laatste seconde de eindstand op 0-5.

De wedstrijd stond ook in het teken van afscheid: Ronald Rietveld, jarenlang een van de steunpilaren in de verdediging, stopt wegens werkzaamheden. Ook Frank van Eyl hangt de schoenen aan de wilgen, ook hier zijn werkzaamheden de oorzaak.
Ondanks een sterke laatste periode was coach Aart Kersbergen niet tevreden over het seizoen. Drechtstreek had zeker mee moeten doen voor één van de prijzen, maar op beslissende momenten liet de ploeg het afweten. Lichtpuntje is wel het tweede team van Drechtstreek, deze wist door een 2-1 overwinning op WHS 2, de nacompetitie te bereiken en gaat strijden voor een plaats in de res. 1e klasse.