Drechtstreek heeft geluk

01 oktober 2007

PAPENDRECHT -In een sportief duel tussen twee ambitieuze streekploegen in de vierde klasse C kwamen Streefkerk en Drechtstreek zaterdag niet verder dan een score van 1-1. Het was een boeiende wedstrijd waar de goed leidende scheidsrechter Van de Luitgaarden uit Sliedrecht dan ook geen enkele moeite mee had.

Vanaf de start van de wedstrijd wist Streefkerk haar tegenstander Drechtstreek stevig onder druk te zetten maar het liet na om te scoren. Kansen waren er genoeg maar de uitstekend keepende Marco Bogaard wist met de hulp van zijn verdedigers en soms met de hulp van paal en lat de heel lang nul te houden. Streefkerk viel wel aan maar miste duidelijk de kracht om te scoren terwijl Drechtstreek zich aanvankelijk met moeite staande hield. Halverwege de eerste helft, toen Streefkerk tegen alle verachtingen in nog steeds niet had gescoord, slaagde Drechtstreek erin om de druk op te voeren. Er ontstonden wel wat kansen maar doelpunten bleven uit en in de rust stond de 0-0 nog op het bord.

Na de rust hielden de twee ploegen elkaar goed in evenwicht totdat Peter van de Merwe in de 61ste minuut uit een strakke voorzet van Robert van Heijst de 0-1 voor zijn rekening nam. Ruim tien minuten later had Van de Merwe na een snelle counter zelfs de 0-2 voor het inschieten, maar zijn schot ging net naast. Het doelpunt zou Streefkerk zeker de das om hebben gedaan, maar het elftal herstelde zich goed. Zo goed zelfs dat Pieter Lagendijk de 1-1- op het bord kon brengen. Ondanks de grote druk op het Drechtstreek doel werd er niet meer gescoord. Drechtstreek kwam heel goed weg met het gelijke spel maar wie wil winnen moet nou eenmaal meer scoren dan de tegenstander en dat kreeg Streefkerk niet voor elkaar.

Drechtstreek trainer Aart Kersbergen was na afloop niet ontevreden over het resultaat. Ook koploper SVW speelde namelijk gelijk tegen Asperen en liet dus eveneens twee punten liggen. “Het verschil blijft daardoor twee punten en dat moet in te halen zijn”, zo liet hij zijn ambitie doorklinken. Kersbergen gaf verder aan dat hij in dit team een volwassen aanpak constateert die hem goed bevalt. Met name Hans Keesmaat en Martijn de Jong blijken in staat om zelf binnen het veld zaken aan te pakken en als het nodig is wijzigingen in de organisatie aan te brengen. “In vergelijking met vorig jaar zijn we er wat dat betreft dik op vooruit gegaan”.  Op zaterdag 6 oktober ontvangt Drechtstreek thuis hekkensluiter SC Emma.