Geulzwemmers op Zuid Hollandse Kampioenschappen

09 maart 2009

PAPENDRECHT - In Dordrecht werden afgelopen zaterdag de Zuid Hollandse Kampioenschappen gezwommen in het 50 meterbad. Elke leeftijdscategorie kwam drie keer aan de start en per nummer mochten de snelste 8 zwemmers van Zuid Holland het tegen elkaar opnemen. Plaatsing voor deze wedstrijd is dus al een prima prestatie.
Voor de Geul hadden Yordi Oetringer, Jasper de Win en Jesse de Win zich weten te plaatsen op alledrie de nummers voor hun leeftijd. Robbert Donk en Nick Tiesema hadden zich ook geplaatst maar konden door ziekte helaas niet aan de start verschijnen.
Voor Jesse de Win, categorie junioren 1, werd het een succesvolle middag. De 100 school sloot hij af met een derde plaats, de 100 rug leverde hem een tweede plaats op en op de 200 wissel legde hij weer beslag op het brons. Zijn tijd van 2.43.88 op de 200 wissel was tevens goed voor een startbewijs voor het NJK later dit jaar.
Jasper de Win veroverde deze middag in de categorie junioren 4 drie startbewijzen voor het NJK: zowel op de 100 vlinder als op de 200 wissel als op de 100 vrij voldeed hij aan de limiet. De 100 vlinder leverde hem een bronzen medaille op, op de 200 wissel eindigde hij als vierde en op de 100 vrij als vijfde.
Yordi Oetringer, categorie jeugd 2,  zwom op de 100 vrij naar een zevende plaats. Op de 100 vlinder eindigde hij als vijfde en de 200 wissel leverde hem een zesde plaats op.