Moeizame overwinning PKC op Deetos

18 januari 2010

PAPENDRECHT - De Drechtsteden derby tussen PKC en DeetosSnel zorgde zaterdagmiddag voor een bomvolle PKC-hal. Met de Slobbers en een drukke P-side aan de ene kant en de trommelaars van Deetos aan de andere zijde was er al direct een typische derbysfeer aanwezig.

De wedstrijd begon met een gemiste strafworp door Leon Simons, waarna er 6 minuten lang geen score was aan te tekenen. Deetos doorbrak als eerste deze barrière (0-1), waarna Leon Simons alsnog vanaf de stippositie gelijk kon maken (1-1). Laurens Leeuwenhoek bracht PKC op voorsprong (2-1), maar Deetos tekende direct weer de gelijkmaker aan (2-2). De echte scherpte ontbrak lange tijd aan Papendrechtse zijde, waardoor veel pogingen net geen doel troffen en de afketsende bal steeds in handen van de Dordtenaren terecht kwam. Deetos profiteerde daarvan en liep uit naar 2-4. Voor PKC/LukassenBoer restte er niets anders dan proberen bij te blijven en aan te haken. Halverwege de eerste helft bracht Leon de score weer in evenwicht: 5-5. Opnieuw echter wist Deetos een kleine bres te slaan (5-7), maar Laurens Leeuwenhoek bracht met twee afstandschoten de Papendrechters weer langszij (8-8). Deetos hield steeds de neus voorop, PKC moest steeds proberen aan te haken. Van 9-11 werd het via 2x Leon Simons weer 11-11, waarna Deetos opnieuw voorsprong nam: 11-12. Net voor de rust kon Laurens Leeuwenhoek nog de gelijkmaker aantekenen: 12-12.

In de tweede helft was er aanvankelijk een zelfde beeld. Deetos nam steeds een kleine voorsprong en PKC moest knokken om aan te blijven haken, wat overigens wel steeds lukte. Via 14-14 werd het bijna halverwege de tweede helft 16-16. In de fase daarna kon PKC even de rollen omdraaien door meer afketsende ballen te ondervangen en daardoor langer druk op de Dordtse korf te kunnen uitoefenen. Het bleek een beslissende fase: 2x Leon Simons en 1x Lara Boonstoppel en ineens stond er een verschil van drie op het scorebord in Papendrechts voordeel: 19-16. Maar de wedstrijd was daarmee nog zeker niet gedaan. Wanhopig probeerde Deetos nog terug te komen, van 20-17 werd het weer 20-19 met nog bijna vijf minuten op de klok; de spanning was weer helemaal terug. Mady Tims, die tot dat moment een onzichtbare wedstrijd speelde, bewees haar waarde en doorbrak de Dordtse opmars door uit het niets ineens van afstand te scoren: 21-19. Een uitermate belangrijk doelpunt, dat de wedstrijd op slot deed gooien. De laatste minuten waren erg rommelig: Deetos probeerde de aansluiting te forceren, maar mistte door de haast een mooie doorloopbal en leed vervolgens steeds sneller balverlies. Scorend profiteerde PKC hier niet van, maar wel kon het de tijd langzaam doen wegtikken. Een rommeldoelpunt van Leon werd in de laatste minuut nog afgekeurd i.v.m. verdedigd. Eindstand 21-19.

De teleurstelling aan Dordtse zijde na afloop was groot, het had immers ook zomaar andersom kunnen zijn. Nu worden de problemen in Dordrecht alleen maar steeds groter.
Aan Papendrechtse zijde heerste de opluchting: een moeizame, niet soepel lopende wedstrijd, maar door inzet en vechtlust wel een verdiende overwinning.