De Geul gaat goed in ZRO-A

05 maart 2012 door Liesanne

PAPENDRECHT - In het zwembad in Dordrecht vond afgelopen zaterdag de vierde ronde van de regionale ZRO-A competitie plaats. De ploeg van de Geul stond na drie wedstrijden op de zesde plaats en de zwemmers waren erop gebrand deze positie vast te houden of misschien wel een plaats te stijgen. De wedstrijd werd gezwommen in het 50 meterbad, wat een extra uitdaging betekent omdat de zwemmers dit niet echt gewend zijn.

De middag begon met de 4x50 vrij estafette voor meisjes junioren 3 en het Geulteam met Sabrina de Graaf, Diane Vink, Britt Jansen en Iris van Valen haalde hier een mooie zesde plaats. Het jongens junioren 2 team met Max Muller, Bas van Middelkoop, Tim van Heeswijk en Ben Muller zorgde voor een daverend succes door de 4x50 wisselestafette te winnen. Sabrina de Graaf en Max Muller voldeden als startzwemmers beiden aan de limiet op de 50 vrij voor het NJK later dit jaar.

De dames zwommen deze wedstrijd de loodzware 400 wissel. Voor de Geul mochten juniorenzwemster Sabrina de Graaf en Pauline Tieleman aan de bak voor dit karwei.

De heren zwommen de minstens zo zware 200 vlinder. Jasper de Win haalde hier een vijfde plaats, op de 50 vrij voegde hij hier nog een achtste plaats aan toe.

In de categorie meisjes junioren 1 waren er mooie PR’s voor Sam IJzerman en Kirana Hoogenbosch. Bij de jongens minioren 6 was het PR van 25 seconden van Tijmen Snier op de 100 vlinder indrukwekkend. Ook René Verhagen zwom een PR op de 50 vrij.

Sabrina de Graaf pakte in de categorie meisjes junioren 3 het brons op de 200 rug, Alexia Huurman zwom een PR op deze afstand. Op de 50 vrij was er een PR  voor Diane Vink. Bij de jongens pakte Max Muller op de 200 rug het brons en een startbewijs voor het NJK, op de 50 vrij ging het zilver naar Ben Muller en het brons was voor Bas van Middelkoop. Tim van Heeswijk zwom een mooi PR op de 50 vrij.

Sabrina de Graaf startte ook nog een keer in de categorie meisjes jeugd en pakte een achtste plaats op de 200 vrij. Bij de jongens junioren 4 was er een vijfde plaats voor Thomas verhoeven op de 50 school. Op de 200 vrij greep Jesse de Win net naast het brons en werd vierde, Thomas Verhoeven tikte als zesde aan. Max Muller behaalde op deze afstand zijn derde startbewijs voor het NJK op deze middag.

Juniorenzwemster Iris van Valen zwom bij meisjes senioren een PR  op de 50 vrij.

In de categorie jongens jeugd tikte juniorenzwemmer Jesse de Win als vijfde aan op de 100 school. Op de 50 vrij was er een vijfde plaats voor Tim Muller.

De middag werd afgesloten met de 4x50 wissel estafette voor heren. Het Geulteam met Ivan van Omme, Yuri van Omme, Giovanni den Ouden en Jasper de Win zwom na een zeer spannende race naar het brons.

Zondag was het Dordtse zwembad het toneel voor de Zuid Hollandse kampioenschappen. Elke leeftijdscategorie komt bij deze wedstrijd drie keer aan de start en per nummer mogen slechts de 8 snelste zwemmers van Zuid Holland starten. Plaatsing voor deze wedstrijd is op zich al een prima prestatie. Ook deze wedstrijd werd gezwommen in het 50 meterbad.

Voor de Geul hadden Sabrina de Graaf, Iris van Valen, Ben Muller, Max Muller, Bas van Midelkoop, Thomas Verhoeven, Jesse de Win, Tim Muller, Jasper de Win, Giovanni den Ouden en Ivan van Omme zich voor één of meer nummers geplaatst voor deze wedstrijd.

Drie Geulzwemmers gingen met een medaille naar huis: Sabrina de Graaf pakte het brons op de 100 rug, Jesse de Win veroverde het zilver op de 200 wissel en Giovanni den Ouden zwom naar het brons op de 100 rug.