Brons voor Passaat team tijdens NK 10 km Singelloop te Utrecht

08 oktober 2012

PAPENDRECHT - Voor aanvang van de 10 km NK op de weg was Roy Hoornweg podium kandidaat bij de senioren en Bart van Nunen bij de junioren. Roy kon helaas de goede lijn van de laatste weken niet doorzetten en moest bij 4km de snelste Nederlanders laten gaan. Met 35 seconden achterstand op de winnaar Abdi Nageeye wist de atleet van Passaat als 5e in 29.59 min net binnen de 30 minuten te finishen. Roy gaf aan dat zijn benen niet goed voelden. “Tijdens de training afgelopen week had ik echt het idee een zeer snelle 10 km in de benen te hebben. Zo zie je maar weer dat de vorm van de dag een belangrijke factor is.”

B-junior Bart van Nunen die afgelopen week pas 17 jaar is geworden ging ook voor een podiumplaats bij de junioren tot 19 jaar. Bart die vanaf het begin op een 2e plaats liep begon vanaf 5 km in te lopen op de latere winnaar Richard Douma. Bij 7 km was de jonge atleet hem op 50 m genaderd maar kreeg hij heftige steken in de zij waardoor hij de laatste 3 km niet meer voluit kon gaan. In 31.36 min eindigde Bart op 10 seconden van de winnaar als tweede. Doordat de 18-jarige A-junior Lars Gerritsen met 33.24 min ook een pr liep wisten de 3 atleten van TopSportPerfection en uitkomend voor A.V.Passaat, een bronzen medaille te behalen in het klassement voor verenigingen.

Anne Zijderveld had helaas ook slechte benen en liet al snel het tempo zakken en eindigde als 15e in 39.44 min. Op 13 oktober kan zij mogelijk wel weer voor de eerste plaats gaan in de Wim Hol memorial. Zij zou hiermee nog steeds alle acht de wedstrijden in de serie kunnen winnen. Een unieke en voor zover wij weten nog nooit vertoonde prestatie.