Geul masters op podium in Luxemburg

18 oktober 2012

PAPENDRECHT - Geul masters op podium in Luxemburg
Afgelopen weekend was het 50 meter zwembad in Luxemburg het strijdtoneel van de Luxemburg Masters 2012. Met 250 deelnemers uit 21 landen streden 4 master zwemmers van de Geul, Samantha van Eijk, Sunanda van Heteren, Alma van der Kraan en Jorga den Ouden tijdens dit 2 dagen durende evenement.

In de categorie 20+ kwam Sunanda van Heteren aan de start op de 200m rugslag waar ze 2e werd in een tijd van 2.52.72. Op de 400m wisselslag wist ze het goud te pakken in 6.13.14. Haar 800m vrijeslag wist ze in 11.28.82 te zwemmen en ook hier pakte ze de gouden medaille. De 1.21.17 op de 100m rugslag was goed voor een 2e plek en ook op haar laatste afstand, de 100m schoolslag was goed voor een gouden plak met een eindtijd van 1.31.54.

Ook Samantha van Eijk kwam uit in de categorie 20+ en op de 50m rugslag kwam ze als 2e binnen in een eindtijd van 37.74. Daarna kwam ze pas echt goed op dreef en legde ze beslag op de gouden plak op de 100m vrijeslag in een persoonlijk record van 1.06.37. Ook de 50m vlinderslag was goed voor een 1e plaats in een eind tijd van 32.67 net als de 50m vrijeslag in een tijd van 30.70. Op de 200m vrijeslag won zij wederom het goud met een tijd van 2.29.73.
Jorga den Ouden kwam uit in de categorie 40+ en wist verassend het brons te pakken op de 50m rugslag in een eindtijd van 47.35. Haar zenuwen voor de 100m rugslag wist zij om te zetten in een zilveren medaille op de 100m rugslag in een eind tijd van 1.47.42 en haar tijd van 43.81 op de 50m vrijeslag was goed voor een 6e plek.

Alma van der Kraan had in de categorie 45+ een pittig programma en zwom naar een 5e plaats op de 50m schoolslag in 53.62. Haar 56.64 op de 50m rugslag was goed voor een zilveren medaille.  Op de 100m vrijeslag wist ze de 7e plek te bemachtigen in een eind tijd van 1.50.74 en de 8e plaats was voor haar op de 50m vrijeslag in een tijd van 49.15. Op de 100m schoolslag tikte ze als 5e aan in een eindtijd 1.53.33.
Met een totaal oogst van 13 medailles kunnen trainer Harry van Eijk en de zwemmers trots en tevreden terug kijken op een geslaagd weekend.