Drechtstreek gedegradeerd naar 2e klasse

05 mei 2014 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Met de 5-4 nederlaag uit tegen Klundert is er voor Drechtstreek een einde gekomen aan twee seizoenen in de 1e klasse C. De basis voor de nederlaag tegen Klundert werd in de eerste helft gelegd waarin een combinatie van enkele slechte momenten in de defensie, enkele discutabele beslissingen van de leiding en behoorlijke pech na 45 minuten een 4-0 stand op het bord bracht. Al in de eerste minuut van de wedstrijd wist de uitstekend keepende Yoeri van Wingerden een omhaal van Peter van de Merwe nog net te raken. Vijf minuten later scoorde Poger Mukoko aan de andere kant wel en keek men een achterstand aan.

Na een kwartier spelen maakte Kevin van Andel de 2-0 na geklungel achterin. Gelukkig scoorde Chris Koremans kort daarop de 2-1 maar daar stak de grensrechter Clarijs van Klundert letterlijk een stokje voor en de Brabantse scheidsrechter Gerrie van Essen keurde dit doelpunt af wegens vermeend buitenspel zodat het toch 2-0 bleef. In de 32ste minuut verwerkte Erwin van der Heiden voor zijn eigen doel de bal verkeerd en hij scoorde de 3-0.

Toen daar ook nog de 4-0 van Poger Mukoko aan werd toegevoegd leek de strijd wel gestreden. Toch was Drechtstreek zeker niet de mindere ploeg. Het speelde fel en snel en het creëerde tal van kansen. Doelman Van Wingerden groeide uit tot de Klundertse held van de 1e helft want hij wist zelfs de meest lastige ballen van  Ruben Timmermans, Peter van de Merwe en Chris Koremans nog te stoppen. Het aanvallende spel van Drechtstreek leidde maar niet tot doelpunten. Drechtstreek had de kansen maar Klundert maakte de doelpunten.

In de tweede helft bleef Drechtstreek jagen op een goal en opnieuw ontstonden er kansen. Weer was doelman Yoeri van Wingerden een sta-in-de-weg voor de aanvallen van Drechtstreek, totdat aanvoerder Aries Nieuwkerk op de doellijn de bal met de hand stopte en scheidsrechter Van Essen geen andere keus had dan hem een rode kaart voor te houden en een strafschop toe te kennen aan Drechtstreek. Nieuwkerk nam zeer ruim de tijd om het veld te verlaten, liep kalm naar de zijlijn om toen weer terug te keren om zijn aanvoerdersband naar een medespeler te brengen, dit alles met goedvinden van scheidsrechter Van Essen.

Toen Chris Koremans in de 57ste minuut van de wedstrijd dan eindelijk kon aanleggen voor de strafschop bleek dat hij koel genoeg was om de 4-1 in te schieten. De strafschop bleek een keerpunt in de wedstrijd te zijn want Klundert wist zich nauwelijks raad met de nieuwe situatie. Drechtstreek zette steeds meer druk op achterhoede en Chris Koremans slaagde er in om binnen 10 minuten nog twee keer te scoren zodat de stand op 4-3 kwam. Helaas wist Klundert enkele keren goed te counteren en het lukte Edgar van der Giesen om doelman Timo Epping toch nog een keer te verrassen. Hij scoorde de 5-3.

En nog gaf Drechtstreek niet op. Niet uit de concentratie gebracht door talloze onderbrekingen door allerlei varianten op de stervende zwaan door Klundert spelers en opnieuw enkele discutabele vlagsignalen van clubgrensrechter Clarijs gingen de aanvallen gewoon door en het lukte Chris Koremans zelfs nog om in de 84ste minuut de 5-4 aan te tekenen. Helaas mocht het allemaal niet meer baten en moest het verlies worden genomen.

De druiven waren zuur maar de mannen van Drechtstreek konden met opgeheven hoofd het veld verlaten. Ze hadden geknokt voor wat ze waard waren.
Kundert behoudt door de overwinning een plaats in de 1e klasse en Drechtstreek zal in de 2e klasse verder moeten. Komende zaterdag wacht alleen nog de thuiswedstrijd tegen Nieuw Lekkerland. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.