PKC verslaat Dalto met 39 doelpunten

15 februari 2016

PAPENDRECHT - Er zijn in het verleden seizoenen geweest waarbij het affiche PKC-Dalto op voorhand al een spektakel beloofde.
Dit seizoen is PKC ongenaakbaar en Dalto heeft in kracht behoorlijk moeten inboeten waardoor het in de gevarenzone bungelt.

De wedstrijd op zaterdag 13 februari begon zonder Laurens (schorsing) en Johannis (blessure) waardoor Rutger Sijstermans in de basis begon.
Het basis damesviertal was wel compleet, Suzanne Struik droeg ditmaal de aanvoerdersband.

Na ongeveer 10 minuten stond er 7-0 op het scorebord. Pas toen wist Dalto voor de eerste keer tot scoren te komen.
Veel ballen van Dalto haalden de korf niet of draaiden er uit en bij de ploeg uit Driebergen was ook een fors aantal 0- en 1-schots aanvallen.
Olav kreeg een gele kaart voorgeschoteld van scheidsrechter Remco Ontijt wegens een te hard blok op een doorloopbal van zijn tegenstander.
Het waren vooral Richard en Suzanne die erg trefzeker waren en zij leidden PKC naar een 21-11 ruststand.

In de tweede helft bleef Nadhie aan de kant en mocht Carmen de Heer het speelveld betreden.
Zij had in Wen Lin een lastige en vooral snelle tegenstandster, maar zij hield zich goed staande en wist ook de korf te vinden.
Met ruim 9 minuten gespeeld in de tweede helft haalde PKC al de 30 doelpunten. Zou nu toch de veertig worden gehaald?
Helaas brak daarna de inmiddels gebruikelijke periode aan waarin nauwelijks werd gescoord.

Met nog ruim vijf minuten stond de teller op 33. Daarna ging het toch weer erg hard en wist PKC tot 39 te komen.
Inmiddels had Dalto een tegenoffensief ingezet. Niet om alsnog te winnen, maar puur het voorkomen van 40 tegendoelpunten.
Door het spel flink te vertragen en scherp verdedigen lukte het om PKC op 39 treffers te houden. Zelf scoorde Dalto 25 maal.
Suzanne met 10 en Richard met 13 doelpunten haalden een schotpercentage van meer dan 40% en hadden zo een groot aandeel in de score.

Het tweede team moest de punten wel inleveren (27-31) dus Dalto nam toch nog 2 punten mee naar Driebergen.

Tekst: Peter Besemer