PKC eindigt als eerste na winst op LDODK

21 maart 2016

PAPENDRECHT -  Op zaterdag 19 maart speelde PKC/SWKGroep een uitwedstrijd tegen LDODK/AH Gorredijk.

Tot 4-4 ging de wedstrijd gelijk op en daarna werd door Lara, Suzanne en Olav een gaatje van drie punten geslagen.
Tot de rust werd dit gaatje niet groter dan 4 en niet kleiner dan 2 doelpunten. Met de stand 12-17 werd de kleedkamer opgezocht.

Opvallende afwezige was Danny, misschien werd hem rust gegund?
Na rust schoot PKC uit de startblokken qua score en liep uit naar 14-21. Toen leek het wel gespeeld.
Niets was echter minder waar, want de Friezen richtten zich op en scoorden vijfmaal achtereen, waardoor het verschil weer op twee werd gebracht.
Tijd voor een time-out bij PKC.

Lara zorgde voor een vergroting van de marge, maar LDODK bleef meescoren.
Suzanne vergrootte de voorsprong door twee doelpunten en toen Richard daar nog een schepje bovenop deed, was duidelijk dat PKC ook de twee punten uit Friesland zou meenemen.
De eindstand werd 24-29.

Zeer vermeldenswaardig is het feit dat Suzanne Struik liefst 10(!) doelpunten maakte. Zo is er elke week wel een andere held(in) binnen de gelederen.
Doordat TOP/Quoratio verloor van Blauw-Wit en KZ/Hiltex won van DVO/Accountor, is de top vier al zeker. TOP mag in de Playoffs aantreden tegen Blauw-Wit en PKC tegen KZ.
Dat zijn dus exact dezelfde vier en in dezelfde volgorde als vorig jaar. Door het verlies van Dalto/BNApp.nl mogen zij zich volgend jaar bewijzen in de hoofdklasse.

Volgende week mag PKC een voorproefje nemen op de playoffs, dan komt KZ op bezoek in Papendrecht voor de laatste competitie wedstrijd.
DSC plaatste zich door een nipte overwinning op KC Wageningen als eerste voor de hoofdklasse finale.
KCC en TOP(A) mogen in een 3e wedstrijd uitmaken wie de tegenstander wordt.

Tekst: Peter Besemer