Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Drechtstreek wint van HSSC'61'
09mei 2016

Drechtstreek wint van HSSC'61

PAPENDRECHT - De op een na laatste wedstrijd van het seizoen is door Drechtstreek met 0-2 gewonnen van HSSC’61. Tijdens de eerste helft van de wedstrijd in Hei- en Boeicop was het niet bepaald oogstrelend wat beide ploegen lieten zien. Drechtstreek zette flink druk op de tegenstander maar slaagde er op geen enkele manier in om daaruit serieuze kansen te creëren. HSSC’61 kwam er pas na een kwartier spelen toe om iets gevaarlijks te doen na een stevige charge van Erwin van der Heiden, die hem een gele kaart en de tegenstander een vrije trap opleverde. Die trap werd vakkundig onschadelijk gemaakt door doelman Marvin Otte.

Halverwege de tweede helft kreeg Joey d’Haan de kans op de openingstreffer maar hij lepelde de bal over de jonge doelman Niek de Vos heen bovenop de lat. Enkele minuten later kreeg Robin Bezemer de kans om te scoren na zwak ingrijpen van diezelfde doelman De Vos, maar ook zijn bal kwam bovenop het doel terecht. Zo werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

In de tweede helft bracht coach Miguel Munoz Joey Hakkesteeg in het veld ter vervanging van Robin Bezemer. Hakkesteeg bracht vaart en felheid in het spel en na een kwartier leverde dat het eerste doelpunt van de middag op. Silvan Damwijk, die al enkele keren in enkele snelle aanvallen voor gevaar had gezorgd, werd door Joey Hakesteeg voorzien van een goede pass en zette de 0-1 op het bord. Na dit doelpunt kwam HSSC’61 er eigenlijk niet meer aan te pas. Het wachten was op uitbreiding van de score door Drechtstreek dat het tempo behoorlijk hoog legde. In de 76 ste minuut schoot Joey Hakkesteeg op aangeven van Silvan Damwijk de 2-0 binnen en kon Drechtstreek de wedstrijd winnend afsluiten in de vierde achtereenvolgende wedstrijd waarin het geen tegendoelpunten hoefde te incasseren.

Nu rest er voor Drechtstreek alleen nog de thuiswedstrijd tegen kampioen Brederodes dat zaterdag verloor van Wieldrecht. Het blijft spannend tot de laatste wedstrijd. In theorie blijft voor Drechtstreek de kans om de titel van 3e periode te pakken binnen handbereik maar dan moet het zelf winnen van Brederodes. Wieldrecht moet dan thuis verliezen van Focus 07 en Heukelum moet thuis verliezen van het al gedegradeerde Groot-Ammers. Het heeft er alle schijn van dat Drechtstreek dit seizoen niet in de prijzen zal vallen, maar de bal blijft rond natuurlijk. Aanvang van de wedstrijd tegen Brederodes in het Oostpolderpark is 14:30 uur.

Joey Hakkesteeg maakte zaterdag het verschil voor Drechtstreek in het uitduel met HSSC'61.

De altijd hardwerkende maar vrij beperkte spits kwam na een draak van een eerste helft in het veld voor Robin Bezemer en liet de wedstrijd meteen ontbranden met zijn felle wijze van voetballen. In de 60e minuut was het Hakkesteeg die ploeggenoot Silvan Damwijk in staat stelde de 0-1 aan te tekenen. Een kwartier voor tijd waren de rollen precies omgedraaid: Damwijk bediende Hakkesteeg en die knalde de 0-2 binnen.

Een gouden wissel dus van trainer Miguel Munoz, die in Hei en Boeicop geen beroep kon doen op zijn routinier Martijn de Jong.Deel dit bericht met je vrienden!