De Geul zwemt laatste ronde in Regiocompetitie

27 maart 2017 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - In het Sportcentrum Papendrecht werd afgelopen zaterdag de laatste ronde in de B-klasse van de Regiocompetitie gezwommen. De Geul stond na 4 ronden op een gedeelde vierde plaats en de zwemmers waren erop gebrand de andere club die op de vierde plaats stond van zich af te schudden. Er werd door de zwemmers heel goed gezwommen deze middag, het regende persoonlijke records en aan het einde van de wedstrijd bleek dat de missie geslaagd was: een mooie vierde plaats, bij elkaar gezwommen door een redelijk smalle selectie, was de beloning voor het harde werken van alle zwemmers.

De middag begon met een 4x50 vrij estafette voor meisjes en jongens jeugd en het Geulteam met Faustine Mussig, Jonathan van Loo, Sam IJzerman en Brandon Groeneveld, als 5e geplaatst, haalde hier een knappe 3e plaats. Vervolgens stond er een 8x50 wissel op het programma en Sam IJzerman, Max Muller, Kirana Hoogenbosch, Ivan van Omme, Zoë van Gool, Ben Muller, Esmée Roodenburg en Aidan van Gool zwommen naar een mooie 2e plaats.

De jongste meisjes, zwemmend in de categorie meisjes junioren 1, kwamen aan de start voor 100 school en 50 rug. Daphne van Tilburg pakte belangrijke punten door 6e te worden op de school en 5e op de rug, beide keren in een mooi PR. Lois van Valen zwom op de 100 school 6 seconden van haar beste tijd af en ook Salomé van Loo zwom een PR. Laura ’t Lam zwom een mooi PR op de rug.
Dylan Groeneveld pakte bij de jongens minioren 6 op de 100 school, in een PR, een 5e plaats.
Het PR record van de dag werd gezwommen in de categorie meisjes junioren 3 en wel door Dana Kleyn, die op de 100 vlinder bijna 20 seconden van haar beste tijd afhaalde. Ook Nicole van Os en Shirin Bloemscheer zetten op deze afstand een PR op de klokken. Mats Schroots zwom bij de jongens naar een PR en Brandon Groeneveld pakte een 7e plaats. Op de 100 school zwom Mats nog een PR en Brandon haalde ruim 6 seconden van zijn tijd af en werd 4e.

In de categorie meisjes jeugd kwam er een 1-2-tje voor de Geul op de klokken op de 100 vrij. Sam IJzerman pakte het goud en het zilver ging naar Esmée Roodenburg. Op de 50 vlinder was er zilver voor Sam en een 6e plaats voor Faustine Mussig, in een mooi PR. Kyara Keizer zwom op beide afstanden een PR. Jonathan van Loo haalde bij de jongens op de 100 vrij bijna 8 seconden van zijn beste tijd af en ook op de 50 vlinder zette hij een PR op de klokken.

Kirana Hoogenbosch en Esmée Roodenburg zwommen in de categorie meisjes senioren beiden een PR op de 50 vlinder, Kirana werd 5e en Esmée 7e. Op de 200 vrij in deze leeftijdscategorie werd Kirana 7e, de 8e plaats was voor juniorenzwemster Faustine Mussig. Aidan van Gool zwom zowel op de 50 vlinder als op de 200 vrij naar een 7e plaats, Liam van Gool zette op beide afstanden een PR op de klokken en zorgde voor de overige punten.

Bij de dames tikte jeugdzwemster Sam IJzerman op de 50 vlinder als 4e aan, de 6e plaats was voor Zoë van Gool. Op de 100 rug zwom jeugdzwemster Esmée Roodenburg in een PR naar de 6e plaats, de overige punten kwamen ook hier op naam van Zoë. Bij de heren was er op de 50 vlinder een 7e plaats voor Ben Muller en een 9e plaats voor Ivan van Omme. Op de 100 rug pakte Max Muller het zilver en Ivan volgde met een 5e plaats.

De afsluitende 8x50 vrij estafette voor dames en heren is altijd een spektakelstuk. Het Geulteam met Esmée Roodenburg, Ivan van Omme, Kirana Hoogenbosch, Ben Muller, Zoë van Gool, Aidan van Gool, Sam IJzerman en Max Muller zwom voor wat het waard was en werd knap 3e. De allerlaatste estafette was een 4x50 wissel voor meisjes en jongens jeugd waarbij het Geul team als 7e geplaatst stond. Faustine Mussig, Jonathan van Loo, Esmée Roodenburg en Brandon Groeneveld haalden nog 1x alles uit de kast en dat leverde een mooie 5e plaats op.