Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wethouder Koppenol reikt prijs Sportiefste School van Papendrecht uit aan Koningin Beatrixschool' Archieffoto Roy hoornweg
31aug 2017

Wethouder Koppenol reikt prijs Sportiefste School van Papendrecht uit aan Koningin Beatrixschool

PAPENDRECHT - De Koningin Beatrixschool is de Sportiefste school van Papendrecht in 2017. Op donderdag 7 september 2017 wordt de Sportiefste Schoolbokaal tussen 14:45 en 15.05 uur uitgereikt door wethouder Koppenol. Dit is een wisselbokaal. De plaquette mag de school houden. Dit jaar wordt vanuit Positief Klimaat Papendrecht waar wethouders mevrouw Reuwer en de heer Koppenol ambassadeur van zijn, tevens een cheque uitgereikt. De cheque houdt een clinic en presentatie van topatleet Roy Hoornweg in aan de groepen 8.

De Sportiefste school van Papendrecht wordt de school met de meeste deelnemers aan de schoolsporttoernooien, Kies voor hart en sport, Cruyff Courttoernooien, Schoolhandbal en Schooljudo in schooljaar 2016-2017. Daarbij wordt uitgegaan van het leerlingaantal op teldatum 1 oktober 2016. Tweede op haarlengte afstand is 't Kofschip de Wielen en derde is de Anne Frank school.

Het was een grote verrassing voor de Koning Beatrixschool. Al negen jaar stond 't Kofschip de Wielen ongeslagen aan kop. Bijna hadden zij de derde wisselbeker mogen behouden. Door hen was dit keer een mooie tweede plaats bereikt. Het is bijzonder dat Papendrecht 100% deelname van het onderwijs  kan registreren aan diverse gemeentelijke initiatieven.

Positief Klimaat Papendrecht
Na de succesvolle bijeenkomst met de sportclubs in november 2016 (Positief Sportklimaat), is een Startbijeenkomst met onderwijs en jeugdorganisaties en partners in juni 2017 georganiseerd. Hiermee is een bredere invulling gegeven aan dit thema, omdat een positief klimaat ook gewenst is in het onderwijs, werk, opvoeding en relatie.

Zie ook:
Uitreiking Sportiefste Schoolbokaal aan 't Kofschip de Wielen (wo, 24 sep 2014)
't Kofschip de Wielen voor de 5e achtereenvolgende keer Sportiefste school (do, 20 jun 2013)
Basisschoo​l De Wielen wint wederom Sportiefst​e School Bokaal (vr, 31 aug 2012)
't Kofschip is de sportiefste school (wo, 17 jun 2009)
De Leilinde sportiefste school van Papendrecht (di, 17 apr 2007)


Deel dit bericht met je vrienden!