Gehavend PKC niet opgewassen tegen landskampioen TOP

29 januari 2018 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - PKC heeft in de Korfbal League de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In Sassenheim was regerend landskampioen TOP met 25-23 te sterk voor de gehavende ploeg van coach Detlef Elewaut, die drie basisspelers miste. Ondanks deze verliesbeurt blijft PKC wel koploper.

PKC miste Laurens Leeuwenhoek, Suzanne Struik en Nadhie den Dunnen wegens blessures en ziekte, zodat Johannis Schot, Zita Schröder en Suzanne Sijstermans in de basis begonnen. TOP trad wel op volle sterkte aan, zodat PKC aan een hels karwei begon. Het ene vak had het verdedigend zwaar tegen een ijzersterke Celeste Split en een solide Nick Pikaar, maar in het andere vak had PKC het verdedigend uitstekend voor elkaar.

Olav van Wijngaarden legde topschutter Mick Snel aan de ketting en ook Barbara Brouwer kwam namens TOP nauwelijks in het stuk voor. Hierdoor bleef PKC heel lang in de wedstrijd, maar aanvallend was de afwezigheid van Laurens Leeuwenhoek, Nadhie den Dunnen en Suzanne Struik wel voelbaar. Het aanvalsgeweld moest vooral van Richard Kunst en Johannis Schot komen, die samen 16 van de 23 Papendrechtse treffers maakten. En zij stonden ook nog het grootste deel van de wedstrijd in hetzelfde vak. Nadat Kunst halverwege de tweede helft naar het andere vak verhuisde, werden de doelpunten beter over de beide vakken verdeeld. Maar PKC kon de terechte nederlaag desondanks niet meer afwenden.

Toch had PKC in de eerste helft lange tijd een licht overwicht. Nadat een 2-0 achterstand was gerepareerd door twee doelpunten van Johannis Schot, stond PKC steeds op voorsprong en even sloegen de Papendrechters zelfs een gaatje van drie treffers (4-7). Maar TOP haakte aan en boog een 9-10 achterstand om in een 12-10 voorsprong bij rust. Na rust kwam PKC toch weer op voorsprong (12-13), maar dat zou de laatste keer zijn. TOP nam het initiatief en liep vanaf 16-15 met vier treffers op rij in één keer uit naar 20-15.

Maar met de vechtlust van PKC was helemaal niks mis en toen Richard Kunst de achterstand met twee fraaie afstandsschoten verkleinde tot 22-20, gloorde er weer hoop. Maar TOP liep toch weer uit naar 24-20 en na de 25-21 was de wedstrijd beslist. De fraaie ‘buzzerbeater’ van Danny den Dunnen bepaalde de eindstand op 25-23. TOP vierde feest en PKC moest berusten in de eerste nederlaag van het seizoen. Maar verliezen van de regerend landskampioen is geen schande, zeker niet als je drie erkende schutters mist. Komende zaterdag speelt PKC in de eigen hal tegen KCC/SO natural.

Bron: Jacco van den Boogaart.