PKC mist zaalfinale na nederlaag tegen Fortuna

04 april 2018 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - PKC/SWKGroep heeft dinsdag 3 april 2018 tegen Fortuna/Delta Logistiek in een waanzinnige korfbalkraker de finale van de Korfbal League niet weten te bereiken. De Papendrechters bogen pas na een golden goal het hoofd: 20-21.

Beide ploegen hadden in de beginfase van de wedstrijd moeite met scoren. Het bleef lang gelijk, maar na drie gescoorde treffers bij een 5-5 stand sloeg PKC een gat. Vervolgens kon Fortuna dat in de eerste helft niet dichten. Uiteindelijk tilden de Papendrechters de ruststand naar 11-7.

Maar na de rust kon PKC de voorsprong van vier doelpunten verschil niet vasthouden. Fortuna kwam terug, maar de thuisploeg bleef minimaal een marge van twee houden. Vlak voor tijd scoorden de Delftenaren 18-18, waardoor er eerst een verlenging van vijf minuten gespeeld moest worden.

Fortuna nam daarin snel een 20-18 voorsprong en PKC moest dat gat snel dicht zien te maken. Dat lukte uiteindelijk zes seconden voor tijd via Richard Kunst (20-20), maar de golden goal van de Delftenaren zorgde er uiteindelijk voor dat PKC weer niet naar de finale van de Korfbal League gaat (20-21).

Bron: RTV Rijnmond.