Drechtstreek wint van Hardinxveld

16 april 2018 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Drechtstreek heeft zaterdag weer drie punten kunnen bijschrijven na de winst op Hardinxveld. Vanaf het begin van de wedstrijd lag het initiatief bij Drechtsreek maar het duurde toch tot kort voor rust voordat het eerste doelpunt viel. Damien Vereecken schoot hard en strak de strafschop binnen die was veroorzaakt op Jorn van Drimmelen.

Van Drimmelen, die een goede wedstrijd speelde en vaak opkwam over rechts, werd gevloerd in het strafschopgebied nadat hij een lange rush af wist te ronden met een doelpunt. Scheidsrechter Ernst Beumer oordeelde dat het doelpunt niet geldig was en dat er een strafschop moest worden genomen. Vereecken zette de stand daarmee op 1-0. Eerder in de wedstrijd waren er tal van kansen geweest voor Drechtstreek. Zo ging een hard schot van Jorn van Drimmelen net voorlangs het doel van Marc Koning en kopte Justin Blaauw over het doel na een corner van Randy Kroos. Ook Hardinxveld, dat er keihard voor knokte, kwam een paar keer dicht bij een doelpunt. Niels Nomen haalde uit met een keihard schot dat door Joris Moesman knap werd gekeerd. En een vrije trap van Vincent van Lopik ging maar rakelings naast het doel. De eerste helft eindigde met een 1-0 ruststand.

Toen de tweede helft nog maar net begonnen was kreeg Jillroy Ruiz de kans op zijn doelpunt van de middag maar zijn harde schot kwam vol op de paal terecht. Na een kwartier in de tweede helft was Jorn van Drimmelen opnieuw gevaarlijk toen hij vanaf zijn rechtsachter positie weer mee naar voren kwam.

Zijn goede schot kon door Hardinxveld doelman Koning maar net tot hoekschop worden verwerkt. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Hardinxveld steeds meer teruggedrongen. Drechtstreek combineerde fraai en er ontstonden steeds meer kansen. Een combinatie tussen Jorn van Drimmelen en Randy Kroos ging maar net voorlangs het doel en in de 68ste minuut viel dan de voor Drechtstreek verlossende 2-0. Mark Kunst was de maker van dit mooie doelpunt en nog geen twee minuten later kon Michael Slingerland zin doelpuntje mee pikken want hij  bracht op even fraaie wijze de stand op 3-0. In het laatste kwartier ontsnapte Hardinxveld aan een grotere achterstand want een flink aantal kansen werd door Drechstreek niet verzilverd.

Met deze overwinning deed de ploeg van coach Miguel Munoz goede zaken. Met nog vijf wedstrijden te gaan staat de ploeg op 28 punten. Volgende week speelt Drechstreek in Gorinchem tegen SVW dat zaterdag zijn eerste wedstijd van dit seizoen wist te winnen en dat nu samen met Hardinxveld met elk acht punten onder aan de ranglijst staat. Aanvang van die wedstrijd in Gorinchem is 14:30 uur.