Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem '66e Ronde van Papendrecht gewonnen door Daniel Langereis uit Delft'
03jun

66e Ronde van Papendrecht gewonnen door Daniel Langereis uit Delft

PAPENDRECHT - Bij de wielerronde van Papendrecht deed dit jaar een aantal toppers mee. Dit jaar werd begonnen met de dameskoers waarin drie categorieën waren samengevoegd. Meer dan 50 dames streden om Grote Prijs Shipping Factory”. Na een spannende race met diverse demarrages leek het op een massasprint uit te draaien.

Tessa Neefjes drukte haar voorband als eerste over de finish, Hannekemulder werd tweede voor
Minke Slingerland.

Om 12.45u kwam de categorie sportklasse / Basisleden in actie voor de “Grote Prijs A&G”. Net als bij eerste omloop, was een mooie koers te aanschouwen met o.a. de Papendrechtse renners Chris Maas, Peter Kooistra, Dennis en René Lems. Na een ontsnapping met 4 renners kwam Frans van der Linden uit Bergschenhoek als 1e over de meet. Chris Maas uit Papendrecht werd knap derde voor Gerard Kooistra.

De elitekoers strijdend om de “Grote Prijs Jumbo Supermarkten” kende dit jaar een spannende strijd; na een koers van 1uur en 45 minuten kwam Daniel Langereis uit Delft als eerste over de meet. Tweede werd Robert Berk uit Pijnacker net voor Tomas Kopecky uit Zoeterwoude. Coen de Groot uit Papendrecht kwam als 44e over de meet. We kijken terug op een mooie koersdag met wederom prachtig weer.

4 mijl van Papendrecht
Ruim 50 lopers stonden aan de start van de 4 Mijl van Papendrecht. Naast de echte kanonnen zoals Lars Gerritsen die uiteindelijk ook heeft gewonnen in een prachtige tijd van 19:53m had het evenement dit jaar een recreatief karakter.

Naast het individuele karakter met extra premies stonden er ook estafette team aan de start. Iets wat enorm in de smaak viel en waarbij veel lopers nog het onderste uit de kast haalden.

Zie ook:
Jumbo Supermarkten voor de komende twee jaar hoofdsponsor Ronde van Papendrecht (di, 13 nov 2018)
Landelijke toppers geven kleur aan 65e Ronde en 4 mijl van Papendrecht (ma, 4 jun 2018)
Zaterdag 2 juni: De 65e Jumbo Ronde van Papendrecht (wo, 23 mei 2018)
64e Ronde van Papendrecht wederom in wijk Westpolder (vr, 26 mei 2017)
63ste Wielerronde van Papendrecht na spannende koers gewonnen door Bart van den Berg (ma, 6 jun 2016)
62ste Wielerronde van Papendrecht (do, 28 mei 2015)
61ste Wielerronde van Papendrecht gewonnen door Jorrit Slaman (di, 10 jun 2014)
60ste Wielerronde van Papendrecht (di, 21 mei 2013)


Deel dit bericht met je vrienden!