Alles over Papendrecht...

Wie zijn we

Papendrecht.net is een initiatief van Avant.nl te Papendrecht (opgericht in november 1999) en maakt deel uit van Drechtsteden.net, de samenwerkende digitale steden uit de Drechtsteden (www.dordrecht.net, www.alblasserdam.net, www.ambacht.net, www.sliedrecht.net en www.zwijndrecht.net).

Papendrecht.net is in de eerste plaats een ontmoetingsplek met een sociale insteek voor Papendrechters door het aanbod van algemene informatie en nieuws. Verder wil het een compleet aanbod van Papendrechtse links aanbieden en fungeert het op deze wijze als dé startpagina voor Papendrecht.

Een virtueel plein is een ontmoetingsplek/verzamelplaats voor allerlei soorten bedrijven, organisaties en personen die iets gemeenschappelijk hebben op het Internet.
De websites en nieuws op Papendrecht.net hebben gemeenschappelijk dat zij alle uit Papendrecht afkomstig zijn.

Net zoals er in de fysieke wereld winkelcentra bestaan, zodat er minder behoeft te worden gelopen en gezocht hoeft te worden naar de produkten die op de wekelijkse boodschappenlijst staan, bestaan er dus op het Internet virtuele pleinen.

Embleem

Sinds oktober 2009 heeft Papendrecht.net een nieuw embleem. Evenals het oude embleem bestaat het uit karakteristieke 5 foto's van Papendrecht en laat het direct zien dat het om Papendrecht gaat.

Het embleem van Papendrecht is ook op polo-shirt of jas verkrijgbaar, voor meer informatie klik hier.

Klik hier voor het embleem van Papendrecht.net dat tot februari 2004 werd gebruikt.

Waarom zijn alle 5 de foto's van het vorige logo vervangen? Toen het logo in 2001 werd ontwikkeld, konden we nog niet vermoeden dat de gekozen karakteristieke plekken van Papendrecht zulke grote veranderingen zouden ondergaan.

Foto linksboven: De foto van de Grote Kerk aan de Kerkbuurt is vervangen omdat De Grote kerk in het najaar van 2003 een spits heeft gekregen in plaats de stompe toren.

Foto midden boven: De foto van het beeld van de Ertepeller is vervangen omdat de Ertepeller in het najaar van 2003 is verplaatst naar de Eilandstraat naast de muziektent. Dat beeldje symboliseert de bijnaam voor Papendrechters en is tevens eerbetoon aan de voorvaderen, die zich op de rand van de armoede eeuwenlang wisten te handhaven. De boeren uit Papendrecht pelden de erwten die ze verbouwden, voordat ze verkocht werden op de markt van de grote stad Dordrecht. Gepelde erwten leverden iets meer geld op en... de bijnaam ertepeller.

Foto rechtsboven: De foto van Woon- en zorgcentrum De Kleine Waal is vervangen door een foto van het Vijverpark. De Kleine Waal is gesloopt en vervangen door Residence Stolpehove. Het Vijverpark is in 2003 flink opgeknapt en een fraai groen gedeelte met water geworden in het hart van Papendrecht.

Foto linksonder: Het gemeentehuis is vervangen omdat het teveel associatie oproept met de gemeente, terwijl Papendrecht.net geheel zelfstandig operereert. In plaats hiervan is een foto van de monumentale boerderij De Mariannehoeve geplaatst, dat in 1874 is gebouwd. Eind jaren 90 dreigde het te worden gesloopt, maar na een grondige renovatie is het weer een schitterende boerderij geworden. Op dit moment is het een bedrijfspand, waarin De Mariannehoeve Beautysalons is gevestigd.

Foto rechtsonder: De foto met 3 karakteristieke huizen aan het Bosch is vervangen door een foto met 3 karakteristieke huizen aan de Kerkbuurt. Deze foto is in vergelijking met de vorige genomen in het volle zonlicht en dus beter zichtbaar en zonder schaduw.

Met het embleem treedt Papendrecht.net naar buiten en wordt gebruikt voor muismatten, T-shirts, stickers en is te vinden in allerlei openbare gelegenheden in Papendrecht.