Volle bak bij Open Huis op de Willem

31 januari 2020 door Hennie van der Zouw
Volle bak bij Open Huis op de Willem

PAPENDRECHT - Afgelopen week was er weer Open Huis op het Willem de Zwijger College: op 28 januari stonden de deuren open in Hardinxveld-Giessendam, waar het Zweedse onderwijsconcept ‘Kunskapsskolan’ nu in de eerste twee leerjaren is ingevoerd. Deze gerpersonaliseerde methode groeit volgend schooljaar met de leerlingen mee naar de derde klas.

In Papendrecht was het Open Huis op 29 januari; ook hier werd met veel belangstelling met het vernieuwde flexibele systeem kennisgemaakt. Verder kwamen o.a. de Willem Junior Academie, sportklas, Golden Army, hoog- en meerbegaafdheid, One Day Forward en Fast Forward (als brug tussen bao en vo), learning portals, leshuizen en natuurlijk ook de ‘gewone vakken’, die de basis van de schoolcarrière zijn, onder de aandacht van de bezoekers.

Ondanks een regionaal teruglopend aantal aanstaande brugklasleerlingen, was de belangstelling in beide locaties meer dan vorig jaar. Het was opvallend dat afstand steeds minder een rol speelt. Uit de hele Alblasserwaard komen leerlingen naar beide scholen, waarbij je ziet dat er steeds meer leerlingen uit Dordrecht naar de Papendrechtse vestiging komen en meer leerlingen uit Gorinchem naar de school in Hardinxveld-Giessendam.

Op de onderste foto, gemaakt door Annelieke Bouwman, zie je Jinthe die een gat in de lucht springt, omdat zij volgend jaar naar De Willem gaat.
Op de andere foto, gemaakt door Ilse van Tilborg, zie je Jesper die aan het experimenteren is in het Bètalab.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.